Antena Căutare

ANM: Ninsori în toată țara! Mobilizare masivă pentru a interveni în cazul fenomenelor meteo anunțate

Meteorologii anunță că vremea se strică în toată țara, iar ninsorile vor pune stăpânire pe mai multe regiuni, inclusiv Capitala. Autoritățile anunță mobilizare masivă pentru a interveni în cazul fenomenelor meteo preconizate pentru perioada următoare.

ANM: Ninsori în toată țara! Mobilizare masivă pentru a interveni în cazul fenomenelor meteo anunțate
Meteorologii anunță ninsori în toată țara

Iarna vine în aproape toate zonele din țară, iar autoritățile au intrat în alertă pentru a putea face față tuturor problemelor întâmpinate din pricina vremii.

Citește și:

ANM anunță ninsori și frig în Capitală! Cod galben de intensificări ale vântului și precipitații în București, până joi

5.000 de pompieri mobilizați pentru intervenții în caz de ninsori abundente

Peste 5.000 de pompieri cu 3.300 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale vizate de vremea neprielnică la nivelul judeţelor unde sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, a anunţat IGSU.

Totodată, la eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor de vreme rea, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite să intervină cu 48 de şenilate, în sprijinul acestora putând fi solicitate alte 7 astfel de mijloace ale CNAIR, în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituţii.

La misiunile de salvare sunt pregătite să intervină 41 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 33 autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum şi autospeciale de intervenţie la incendii şi autospeciale SMURD.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, pot fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele din teren, pentru asigurarea intervenţiei imediate la solicitările cetăţenilor, precizează un comunicat al IGSU.

Dinamica situaţiei din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, în cooperare cu celelalte structuri aflate în coordonarea DSU, pentru optimizarea misiunilor de răspuns destinate salvării de vieţi.

Iarna revine în forță. Alina Șerban, meteorolog ANM: Schimbări dramatice de temperatură în toată țara, în următoarele or... Cod galben de vânt puternic şi ninsori, în cea mai mare parte a ţării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x