Antena Căutare

Anunț ANM de ultimă oră. Revin ploile însoțite de grindină. Cum va fi vremea în următoarele zile

Se întorc ploile însoțite de grindină și instabilitate atmosferică. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. România va fi împărțită între caniculă și furtuni. Iată despre ce zone este vorba!

furtuna fulger
Revin ploile însoțite de grindină pe teritoriul țării. Cum va fi vremea în următoarele zile și ce zone sunt afectate | Shutterstock

Cum va fi vremea în următoarele zile. După o perioadă ceva mai stabilă din punct de vedere atmosferic, se pare că ploile își vor face din nou simțită prezența. Acestea sunt așteptate să fie însoțite și de grindină. Iată ce au transmis specialiștii!

Se întorc ploile însoțite de grindină și instabilitate atmosferică. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)a emis prognoza meteo pentru următoarele zile.

Citește și: Super Neatza, 3 iulie 2023. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Temperaturile ajung la o maximă de 32 de grade

Anunț ANM. Revin ploile și furtunile cu grindină. Ce zone sunt afectate

Potrivit meteorologului Mihai Huștiu, în zilele de luni, 3 iulie, și marți, 4 iulie, fenomenele meteorologice vor avea loc pe arii mai restrânse, în centrul, estul și sud-estul țării, în zona deluroasă din Oltenia, Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane.

Instabilitatea atmosferică se va accentua însă începând de miercuri, în special în jumătatea de vest a țării. Vor fi furtuni violente, ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină, iar această instabilitate va persista până aproape de finalul săptămânii.

„Luni și marți, fenomenele meteorologice se vor înregistra pe arii mai restrânse, în centrul, estul și sud-estul țării, în zona deluroasă din Oltenia, Muntenia, Moldova, dar și în zonele de munte. Miercuri, instabilitatea atmosferică va fi din nou accentuată, mai ales în jumătatea de vest a țării. Sunt așteptate furtuni violente, ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină, instabilitate care se va menține accentuată până aproape de finalul săptămânii”, a transmis Mihai Huștiu, meteorolog ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: Cum va arăta vremea în luna iulie 2023. Ce temperaturi se vor înregistra în prima săptămână

Ce temperaturi se vor înregistra pe teritoriul țării

Cu toate acestea, temperaturile vor înregistra o creștere. În zilele de marți, miercuri și joi, va fi caniculă în Lunca Dunării, Bărăgan, Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, unde temperaturile maxime vor atinge valori de 35-36 de grade Celsius.

Astfel, teritoriul țării va fi împărțit între caniculă în partea de sud-est și furtuni puternice începând de miercuri, în special în jumătatea de vest. Spre sfârșitul săptămânii, se așteaptă ca canicula să se diminueze și temperaturile să scadă în partea de sud-est.

„Pe de altă parte, temperaturile sunt în creștere. Marți, miercuri și joi vom avea parte de caniculă, în Lunca Dunării și Bărăgan, dar și în Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, unde temperaturile maxime vor atinge valoarea de 35-36 de grade.

Cu alte cuvinte, va fi o săptămână în care țara va fi împărțită între caniculă, în partea de sud-est a țării, și furtuni puternice, începând de miercuri, în special în jumătatea de vest, urmând ca spre weekend canicula să se domolească și temperaturile să scadă în partea de sud-est”, a adăugat specialistul, pentru sursa menționată anterior.

Prognoza meteo 3 iulie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 4 iulie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x