Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Anunţ de ultimă oră de la meteorologi! Vin zile de foc cu maxime de aproape 40 de grade

Ne pregătim pentru încă un weekend de caniculă, maximele se apropie de 40 de grade, temperaturi ce vor crea un disconfort termic extrem de ridicat.

Vorbim de vreme călduroasă cu temperaturi maxime cuprinse în marea lor majoritate între 30 și 33 de garde celsius. Izolat se pot întregistra și 35 de grade celsius resimțind astfel un disconfort termin accentuat.

Un val de aer rece va traversa România și ne vom confrunta duminică cu un vreme de toate felurile mai ales în partea de sud și de sud-est a teritoriului. Vremea va fi caniculară cu temperaturi care se vor situa în jur de 35 e grade.

În vestul, în nordul și în centrul țării vremea se află în schimbare semnificativă de sâmbătă, o răcire ce va putea determina scăderea valorilor termice chiar și cu 10 grade, dar și instabilitate termică accentuată. Vor fi ploi abundente, frecvente descărcări electrice și fenomene meteo periculoase.

Vremea în România pentru 4 săptămâni

Săptămâna 06.07.2020 – 13.07.2020

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în regiunile vestice şi nordice, dar şi uşor mai ridicate în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în zona Carpaţilor Orientali, iar în regiunile vestice, sud-vestice, nord-estice şi sudestice va fi deficitar. În restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020

Cu excepţia regiunilor sud-estice, valorile temperaturii medii ale aerului vor fi mai coboâte decât cele normale pentru această săptămână, abatere termică negativă ce va fi mai accentuată în regiunile nordice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi local excedentare în regiunile centrale, iar în cele vestice, nord-vestice, estice şi sud-estice vor fi deficitare. În restul ţării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile nordice şi centrale, dar şi uşor mai ridicate în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice acestui interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile din sud-estul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, potrivit adevărul.ro.

Săptămâna 27.07.2020 – 03.08.2020

Valorile termice estimate pentru această săptămână vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acestui interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, în cea mai mare parte a ţării.

Recomandari