Antena Căutare

Avertisment înfiorător: România va fi lovită de fenomene extreme, fără precedent

România traversează cea mai secetoasă toamnă din ultimii 60 de ani. Recolta poate fi compromisă. Utilajele agricole se rup în pământul tare ca piatra. De două săptămâni, ne aflăm sub un blocaj atmosferic. Aerul uscat şi cald din nordul Africii a rămas deasupra României, în timp ce restul continentului e lovit de furtuni şi inundaţii.

România traversează cea mai secetoasă toamnă din ultimii 60 de ani. Recolta poate fi compromisă. Utilajele agricole se rup în pământul tare ca piatra. De două săptămâni, ne aflăm sub un blocaj atmosferic.

Aerul uscat şi cald din nordul Africii a rămas deasupra României, în timp ce restul continentului e lovit de furtuni şi inundaţii.

Seceta a crăpat pământul şi, în multe zone din ţară, a distrus recolta de toamnă. Câmpul este atât de tare încât tractoarele nu pot ara niciun metru de teren agricol. În sol există un deficit de apă de până la 80 de litri pe metrul pătrat.

Luna septembrie a venit cu cantitati de precipitatii deficitare la nivelul intregii tari motiv pentru care vorbim de un deficit de apa in sol in toate regiunile tarii.

Acum, România înregistrează cea mai uscată lună octombrie din ultimii 60 de ani.

Cele mai afectate regiuni sunt Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei, Dobrogea şi sudul Transilvaniei, adică exact zonele unde sunt şi cele mai mari suprafeţe agricole ale ţării. Aici şi râurile au scăzut sub debitele normale.

Meteo 16 octombrie. Cum va fi vremea marți în România... Vremea în București 16 octombrie 2018. Cate grade sunt marți în Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x