Antena Căutare

Avertizare ANM! Intră în vigoare două coduri galbene de ploi și ninsori. Care sunt zonele afectate de schimbările meteo

De astăzi se instaurează alte două coduri galbene de ploi și ninsori în majoritatea zonelor țării.

alerta anm
De astăzi intră în vigoare două coduri galbene de precipitații și vreme rece. | profimedia

Se pare că vremea va înregistra din nou o răcire drastică, iar meteorologii anunță schimbări însemnate de precipitații, urmând ca temperaturile care se vor înregistra în perioada următoare să se situeze sub valorile normale pentru această perioadă.

Prima avertizare meteo

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că primul cod galben intră în vigoare duminică, la ora 16.00 și este valabil până luni, 15 martie, la ora 14.00.

În acest interval, meteorologii anunță ninsori abundente în zonele montane și ploi ce vor duce la strângerea unor cantități mai mari de apă, între 20…25 l/mp, iar izolat 30...35 l/mp.

Zonele care vor fi afectate de aceste schimbări meteorologice sunt Banat, Crişana, Maramureş şi local în nordul şi vestul Transilvaniei, unde temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1700 metri în Carpaţii Occidentali şi la peste 1200 metri în nordul Carpaţilor Orientali, va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul va bate cu intensificări, în special pe creste, iar pe alocuri va spulbera zăpada.

A doua avertizare meteo

Cel de-al doilea cod galben intră în vigoare luni, 15 martie, de la ora 14.00 și se încheie miercuri, 17 martie, la ora 20.00.

Datele ANM arată că vor avea loc ninsori abundente, cu depunere de strat de zăpadă nou și consistent.

Zonele în care se vor întâmpla aceste schimbări meteorologice include Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În Moldova, se vor înregistra ninsori abundente, iar în Dobrogea, Muntenia și Oltenia se vor întregistra ploi însemnate cantitativ.

Temporar vor fi precipitații în toate aceste regiuni în intervalul menționat. Cantitățile de apă acumulate din cauza ploilor nu vor depăși 40…60 l/mp pe arii restrânse.

În sud-estul țării se vor înregistra ploi cu descărcări electrice în special luni după-amiaza. În noaptea de luni spre marți, aceste ploi se vor transforma în lapoviță și vor afecta Transilvani și zonele montane.

În Moldova, schimbarea vremii va începe cu ploi abundente, iar marți ninsorile pun stăpânire pe această zonă, în timp ce noul strat de zăpadă va fi unul însemnat cantitativ.

În zonele montane înalte, la peste 1500 metri, vântul va bate cu putere, spulberând zăpada. Viteza vântului va depăși marți 80…90 km/h pe creste.

Alertă ANM. Cod galben de ceață. Vremea se menține rece. Ce ne așteaptă în următoarele 4 săptămâni... Alertă Meteo! Cod portocaliu și cod galben de viscol, ploi și ninsori! Până când este valabilă avertizarea meteorologilo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x