AVERTIZARE: CICLON polar peste România! Vremea o ia complet razna în următoarele ore

Ciclonul polar Ali lovește România în curând! Meteorologii au emis în urmă cu puțin timp o avertizare de vreme rea! Ce anunță specialiștii pentru perioada următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Ciclonul polar Ali lovește România în curând! Meteorologii au emis în urmă cu puțin timp o avertizare de vreme rea! Ce anunță specialiștii pentru perioada următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Ciclonul polar Ali se îndreaptă spre România. Va ajunge în ţara noastră sâmbătă spre duminică şi va aduce frig, ploi, iar la munte chiar ninsori, de săptămâna viitoare. Vor fi, de la o zi la alta, cu aproape zece grade mai puţin.

Răcirea dramatică va fi resimţită duminică dimineaţă în toată ţara. În numai câteva ore, temperaturile se vor prăbuşi cu 8 sau 9 grade.

AVERTIZARE METEO:

Intervalul: 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 08

Fenomene: intensificări ale vântului, răcire accentuată

CUM VA FI VREMEA. Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50...60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

CUM VA FI VREMEA. Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8...10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.

Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

CICLONUL ALI. Cel care aduce iarna peste noapte este un ciclon format în oceanul Atlantic, botezat Ali şi care a măturat deja Anglia, Irlanda şi Scoţia cu rafale de 150 de kilometri pe oră. La Liverpool, un avion cu români a ratat 3 aterizări din cauza vântului puternic.

În drumul lui spre Europa, ciclonul Ali şi-a pierdut din puteri, dar a dat naştere unor furtuni care au suficientă forţă cât să alunge masa de aer african ce încălzeşte acum ţara noastră.

Sursa: meteoromania.ro

Ultimele știri