Antena Căutare

Avertizare Cod galben și Cod Portocaliu de viscol, ninsori, vânt și precipitații. Cum va fi vremea și ce anunță meteorologii

Meteorologii au transmis în ultimele ore două Coduri galbene și două Coduri portocalii de vremea. Descoperă ce zone sunt vizate și la ce ar trebui să ne așteptăm.

colaj foto cu viscol, ninsori si o poza cu umbrela Galerie
Descoperă cum va fi vremea și ce anunță meteorologii pentru zilele următoare | sursa foto: Shutterstock

Vremea se schimbă radical începând cu vineri seara, când zona de sud-vest a României va sta sub Cod galben. Ulterior și alte zone din țară vor fi sub avertizare meteorologică.

Avertizare Cod galben valabilă de vineri, de la ora 20.00, până sâmbătă, la ora 8.00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare de Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol la munte, valabilă de vineri, de la ora 20.00, până sâmbătă, la ora 8.00.

Potrivit specialiștilor, în zona Munţilor Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali va ninge local însemnat cantitativ (15...20 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă, iar mai ales în zona înaltă vor fi viteze de peste 60...70 km/h şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate scăzută. În judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h.

De asemenea, vor fi ninsori şi în restul zonei montane, iar în dimineaţa zilei de sâmbătă în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei vor fi predominant ninsori.

Avertizare Cod galben valabilă pentru 18 noiembrie, ora 08 – 19 noiembrie, ora 10

Pentru intervalul 18 noiembrie, ora 08 – 19 noiembrie, ora 10, meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de precipitații în cantități însemnate, ninsori și intensificări ale vântului.

Astfel, în jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55...65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60...80 km/h.

Avertizare Cod portocaliu valabilă pentru 18 noiembrie, ora 14– 19 noiembrie, ora 10

Va fi Cod portocaliu de vânt puternic, viscol și vizibilitate redusă sub 50 de metri în perioada 18 noiembrie, ora 14– 19 noiembrie, ora 10, în zona Carpaților Meridionali.

Avertizare Cod portocaliu valabilă pentru 18 noiembrie, ora 18– 19 noiembrie, ora 10

O altă avertizare de Cod portocaliu est4e valabilă pentru intervalul 18 noiembrie, ora 18– 19 noiembrie, ora 10, ce anunță că în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85...90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii decembrie. Sărbătorile de iarnă se vor „așterne” pe zile călduroase... Prognoza meteo 18 noiembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x