Avertizare meteo ploi torențiale și vijelii în România. Temperaturi: 31-33 grade C

 

O avertizare meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină a fost emisă de ANM ( Administrația Națională de Meteorologie), în cea mai mare parte a țării. Temperaturile au crescut: valul de aer cald aduce azi 28-33 grade C în România.

Avertizarea meteo valabilă pentru 12 iunie, până la ora 23.00 anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Vremea în România, 12 iunie 2019

Ziua de miercuri aduce o vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării, averse slabe de ploaie însoțite de fenomene electrice sunt anunțate doar în nordul Moldovei și în zona Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 31 de grade în Transilvania și Maramureș și 28-33 de grade în restul țării, cel mai „răcoare” urmând să fie din nou în sudul litoralului.

Vremea în București azi va fi una deosebit de caldă, iar disconfortul termic va crește. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat cu 7 km/h. Temperatura maximă va fi de 32 - 33 de grade. Șansele de precipitații vor fi 30%.

La munte sunt anunțate ploi cu aspect de furtună. Temperturile maxime ating 29 grade C, iar cantitățile de apă ating <1 L/m². 

Citește și:

Val de caniculă în România: Temperaturi de 35 grade. Meteo 10-16 iunie 2019facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI