Antena Căutare

Avertizare meteo! Ploile revin în aproape toată țara. Cum va fi vremea în acest weekend

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică pentru perioada joi - luni care anunță ploi în mare partea din țară. Ce zone sunt vizate de codul galben de vânt puternic.

Galerie
ANM a emis o informare meteorologică pentru perioada joi - luni care anunță ploi în mare partea din țară. Ce județe sunt vizate de codul galben de vânt puternic | Shutterstock

Meteorologii au emis o informare meteorologică valabilă din 03.10, ora 21 până pe 07.10, ora 10 anunțând ploi moderate cantitativ în mare parte din țară. Totodată, a fost emisă o atenționare cod galben de vânt puternic pentru zona de vest.

Începând de joi, până luni, va ploua la început în Banat, Crișana și Maramureș, urmând ca apoi, fenomenele meteorologice să se extindă în Transilvania, Oltenia și nord-vestul Munteniei și trepteat vor curpinde întreg teritoriul.

Potrivit specialiștilor, se vor înregistra cantități de apă de 20...30 l/mp, iar pe arii restrânse vor depăși 40...50 l/mp.

Citește și: Reacția directorului ANM, Elena Mateescu, după criticile legate de ciclonului Ashley. Mulți au spus că furtuna nu a existat

Articolul continuă după reclamă

Avertizarea meteo de ploi și cod galben de vânt puternic în următoarele zile. Prognoza meteo pentru weekend

„Din seara zilei de joi (03.10) și până în dimineața zilei de sâmbătă (05 octombrie), temporar va ploua la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia și nord-vestul Munteniei.

Sâmbătă (05.10) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică (06 octombrie), în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20...30 l/mp și pe arii restrânse peste 40...50 l/mp.

În regiunile vestice, sud-vestice și estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40...50 km/h”, se arată în informarea emisă de ANM.

De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului, valabil din 03.10, ora 23 până pe 04.10 ora 21.

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 70...80 km/h”, arată prognoza meteo.

Județele vizate de codul galben de vând puternic sunt: Alba, Argeș, Arad, Brașov, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Sibiu, Țimiș și Vâlcea.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna octombrie 2024. Actualizările făcute de ANM. Când vor fi din nou temperaturi ridicate în România

Prognoză specială pentru București în intervalul 03.10 - 07.10. Ce va fi vremea în Capitală

ANM a emis o prognoză specială și pentru București în perioada 03.10 - 07.10. În weekend, în Capitală, temperaturile vor continua să crească, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade

Însă, spre finalul intervalului, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate începând din orele serii, când vor fi averse și descărcări electrice. Prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. De asemenea, duminică spre luni, vremea se va răci și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 10...12 grade

Prognoza meteo 4 octombrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 5 octombrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 2 octombrie. Ramona și Olimpia au câștigat 10.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 2 octombrie. Ramona și Olimpia au câștigat 10.000 de lei! Miercuri, 02.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x