Antena Căutare

Bilanț ÎNFIORĂTOR! România sub ape. Ce se întâmplă ACUM în zeci de județe

Ultimul bilanţ transmis sâmbătă seară de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată că au fost inundate 255 de case, peste 530 de curţi, 14 tronsoane de drum naţional, iar peste 760 de persoane au fost salvate de către autorităţi din situaţii de risc. Pe parcursul zilei, echipajele de intervenţie au acţionat în 99 de localităţi din 19 judeţe.

Personalul Ministerului Afacerilor Interne a acţionat pe tot parcursul zilei în 99 de localităţi din 19 judeţe - Alba, Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Inundaţiile au afectat 255 case, 632 curţi, 95 subsoluri/beciuri, 6 poduri/podeţe, 85 anexe gospodăreşti, 4 operatori economici, 14 tronsoane de drum naţional şi 12 tronsoane de drum judeţean, 3 tronsoane de cale ferată şi 5 diguri.

Peste 760 de persoane au fost salvate din situaţii de risc. Cele care au fost evacuate preventiv au fost cazate în spaţii ale administraţiilor locale sau la rude şi prieteni, iar pentru oamenii care nu se pot întoarce în siguranţă în case au fost scoase din fondul rezervelor de stat alimente, apă potabilă, saci de dormit, paturi şi saltele. Persoanele evacuate vor rămâne cazate în spaţiile autorităţilor publice locale până când va fi eliminat orice risc provocat de efectele fenomenelor meteorologice, spune MAI.

În localitatea Chiliile, judeţul Buzău, a fost refăcut terasamentul drumului comunal şi s-a refăcut legatura rutieră cu cei peste 400 de locuitori din comunele Chiliile şi Căneşti. Pentru refacerea terasamentului drumului surpat au fost folosite utilaje de mare capacitate.

În aceeaşi zonă au început operaţiunile de decolmatare a bazinului de colectare a apei Lacul Mocearu care asigură alimentarea cu apă potabilă a comunelor Chiliile şi Căneşti. Lucrările de decolmatare vor continua şi pe timpul nopţii cu ajutorul jandarmilor, iar iluminatul va fi asigurat cu echipamente şi generatoare puse la dispoziţie de IGSU.

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea monitorizează în continuare situaţia de la digul de pe râul Trotuş, Acumularea Călimăneşti, afirmă MAI.

Pe parcursul acestei zile, până în prezent, au fost emise 13 atenţionări de fenomene meteorologice periculoase imediate tip cod galben care au vizat averse de ploaie, intensificări ale vântului ce pot lua aspecte de vijelie, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni pentru 16 judeţe - Alba, Argeş, Braşov, Constanţa, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea şi patru avertizări de fenomene hidrologice periculoase imediate, dintre care două de cod roşu ce vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pentru râuri din cinci judeţe - Braşov, Bacău, Covasna, Harghirta şi Neamţ.

După INUNDAȚII, urmează CANICULA! Români, PREGĂTIȚI-VĂ pentru ce e mai rău!... S-a dezlănțuit IADUL! Imaginile DEZASTRULUI pentru ROMÂNI. Mașini acoperite cu apă, poduri DĂRÂMATE de viituri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x