Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Gata, iarna se instalează în România! Care sunt regiunile în care vremea se răcește drastic și unde va ninge

Iarna își intră în drepturi, e oficial. Conform meteorologilor, vremea se va răci în zielele următoare, iar când în regiunile din sudul și estul țării se vor semnala condiții de burniță și fulguială. De săptămâna viitoare, însă, ninsorile își vor face simțite prezența.

Gata, iarna se instalează în România! Care sunt regiunile în care vremea se răcește drastic și unde va ninge

Conform meteorologului Romina Jurcă, vremea din ultimele zile s-a datorat unei inversiuni termice, astfel că în loc ca temperaturile să scadă treptat cu 0,5 - 1 grad Celsius la fiecare 100 de metri altitudine, valorile cele mai scăzute se înregistrează în apropierea solului. Astfel s-a ajuns în situaţia ca la munte, la altitudini mari, unde în general temperaturile sunt negative inclusiv ziua, maximele să ajungă şi la 4-5 grade Celsius, în timp ce în zonele de câmpie este mai frig decât de obicei.

”În zilele următoare este posibil ca, datorită schimbării direcţiei şi a intensităţii vântului, fenomenul de inversiune termică să nu se mai producă şi să intrăm într-un normal termic al perioadei. Probabilitatea apariţiei ninsorilor va fi mai mare începând cu data de 23 ianuarie”, a declarat Romica Jurca.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că ceața ne va da bătăi de cap și vineri, iar temperaturile se vor încadra în general între 0 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -11 grade.

În București, însă, va fi nebulozitate joasă şi se va forma ceaţă pe parcursul întregului interval. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad.
i

Recomandari