Antena Căutare

Meteorologii au anunțat când scăpăm de căldura sufocantă. România, lovită de ploi torențiale, vijelii și grindină, în următoarele zile 

Primele două zile ale săptămânii vor aduce căldură sufocantă în regiunile din sud-est, în timp ce în cele din nord și centru se vor semnala furtuni violente. De miercuri, în schimb, ploile vor acoperi toate regiunile.

Meteorologii au anunțat când scăpăm de căldura sufocantă. România, lovită de ploi torențiale, vijelii și grindină, în următoarele zile 
Meteorologii au anunțat când scăpăm de căldura sufocantă. Ploi torențiale, vijelii și grindină, în următoarele zile

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, luni, 6 iulie, în regiunile din sud-vest, centru și nord, dar și în zonele de deal și de munte se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se pot înregistra cantităţi mai însemnate de apă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după-amiaza şi noaptea.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sud-estice, unde va fi caniculă şi disconfort termic accentuat. Temperaturile minime se vor încadra între 13 şi 25 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi pe arii extinse în Muntenia, Dobrogea, sudul Olteniei şi al Moldovei.

METEO. Se răcește vremea în aproape toată țara! Urmează ploi torențiale și fenomene meteo periculoase

Marți, în schimb, vremea se va răcori. În regiunile din sud și sud-est va fi caniculă și disconfort termic accentuat, în timp ce în celelalte zone vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină. Conform meteorologilor, cantităţile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi pe alocuri însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, unde pe creste rafalele vor depăşi 80...90 km/h, dar local şi temporar şi în celelalte zone, cu viteze ce pot depăşi 60...65 km/h, iar în timpul ploilor pot fi chiar vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 33 de grade, mai ridicate în sud-est, până în jurul a 37 de grade; indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi pe arii extinse în Muntenia, în Dobrogea şi local în sudul Olteniei şi în Moldova. Minimele termice vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade, mai ridicate pe litoral.

Alertă ANM: Luna lui Cuptor atinge temperaturi de foc! "Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroşi ani"

Începând de miercuri, însă, vremea se va răcori şi în regiunile sudice şi sud-estice, astfel că la nivelul întregii ţări vor fi temperaturi maxime între 21 şi 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi averse locale în partea central-sudică a teritoriului şi pe arii restrânse în centru şi la munte. Izolat se vor semnala descărcări electrice şi se vor cumula cantităţi de apă în general moderate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în zona montană înaltă şi temporar în partea de est şi sud-est a ţării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade, mai ridicate pe litoral, dar şi uşor mai scăzute în estul Transilvaniei.

Cum va fi vremea în București

Atât luni, cât și marți, în București, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza şi noaptea, când va creşte probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 20...22 de grade.

Miercuri, însă, vremea se va răcori, temperatura maximă atingând 27...28 de grade, iar cea minimă de 15...18 grade. Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe, mai ales în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat.

Alertă ANM: Luna lui Cuptor atinge temperaturi de foc! "Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroşi ani"... Cod galben privind disconfort termic, cu temperaturi de 33-37 de grade Celsius, în sudul şi estul ţării/ Cod galben de p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x