Antena Căutare

Caniculă în jumătate din țară, inundații în alte zone. Vreme la extreme în ultima săptămână din august

Vremea pare să fie la extreme în aceste zile când canicula pune stăpânire pe mai bine de jumătate din țară, în timp ce în unele județe a fost emis cod galben de inundații.

Vremea pare să fie la extreme în aceste zile când canicula pune stăpânire pe mai bine de jumătate din țară, în timp ce în unele județe a fost emis cod galben de inundații.

Administrația Națională de Meteorologie și Hidrologie a emis o informare meteorologică valabilă în acest weekend în toată țara. În 23, 24 și 25 august, românii vor resimți un disconfort termic puternic. Zilele vor fi toride, iar nopțile spun textual meteorologii, tropicale,se arată în prognoza ANM.

Cod galben de inundații în Maramureș și Bistrița-Năsăud

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii pe râuri din judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Potrivit hidrologilor, până la ora 00:00,ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri,cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior şi Someșul Mare – bazin aferent amonte confluență cu râul Șieu (judeţele Maramureș și Bistrița-Năsăud).

INHGA menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Someșul Mare.

România, lovită de un val de căldură! Urmează 72 de ore în care temperaturile vor atinge 34 de grade... Nouă avertizare emisă de ANM. Va fi un weekend de foc: 38 de grade resimțite în aer, în aproape toată țara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x