Antena Căutare

România, lovită de caniculă și furtuni puternice în weekend! Iată care vor fi zonele cele mai afectate!

România se împarte weekendul acesta între ploi, vijelii şi caniculă. Meteorologoii au emis o avertizare de instabilitate termică, care a intrat în vigoare azi şi va fi valabilă până duminică seara. 

România se împarte weekendul acesta între ploi, vijelii şi caniculă. Meteorologoii au emis o avertizare de instabilitate termică, care a intrat în vigoare azi şi va fi valabilă până duminică seara.

Sâmbătă, precipaţiile vor în fi în centrul şi nordul ţării, iar de duminică seara, ploile ajung şi în zona de sud-est. Din fericire, litoralul este ferit de astfel de fenomene meteo extreme. La mare, soarele îşi va fec simţită prezenţa în ambele zile fără pauză.

Grindina a lovit din senin peste casele şi curţile oamenilor. Este doar începutul unui weekend furtunos, spun meteorologii. Cel mai mult va ploua în centrul, nordul şi estul ţării. Duminică, precipitaţiile se vor muta şi în partea de sud-est.

Instabilitatea se declanşează din nou după orele amiezei, atât sâmbătă, cât şi duminică începând cu ora unu, ora două dezvoltări noroase care determină avere, descărcări electrice şi scurte rafale de vânt, iar din loc în loc ploile pot fi mai intense în intevale scurte de timp.

Şi totuşi, temperaturile rămân fierbinţi în restul ţării. Astăzi, în Capitală, la ora prânzului, au fost 34 de grade. Din cauza umidităţii, am resimţit chiar şi 38 de grade. Vreme perfectă pentru plajă va fi pe litoral: peste 30 de grade, iar canicula se va muta apoi în Dobrogea şi Bărăgan.

O vreme călduroasă va fi, fără doar și poate, în partea de sud, sud est, unde din păcate după-amiaza disconfortul devine din ce în ce mai ridicat.

Nimic nu va mai fi la fel! Vremea se va schimba radical în următorii patru ani! Avertismentul sumbru lansat de experți: ... Vremea 18 august. Prognoza meteo anunță ploi torențiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x