Alertă meteo! Caniculă și ploi torențiale, în România! Zonele în care se anunță pârjol și rupere de nori, în următoarele zile

Meteorologii au anunțat caniculă și ploi torențiale în România, în următoarele zile. Până pe 17 august, cele mai mari temperaturi vor fi în regiunile sudice, centrale şi nordice.

Alertă meteo! Caniculă și ploi torențiale, în România! Zonele în care se anunță pârjol și rupere de nori, în următoarele zile

Potrivit ANM, vremea se menţine călduroasă în majoritatea regiunilor în următoarele zile. În perioada 10-17 august, temperaturile vor fi uşor mai ridicate în sud decât cele specifice pentru această săptămână. Nu va ploua, dar vijeliile se vor extinde.

Prognoza meteo pentru luni, 10 august 2020

Luni, 10 august, vremea se va menţine călduroasă în majoritatea regiunilor, izolat caniculară din orele amiezii în cele sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate din a doua parte a zilei când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local la deal şi la munte şi pe arii mai restrânse în restul ţării, cu o probabilitate mai mare de apariţie în nord, nord-est şi centru.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 11...12 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade în nordul litoralului.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 19...20 de grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Prognoza meteo pentru marți, 11 august 2020

Marţi, 11 august, valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, izolat caniculară din orele amiezii în cele sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate din a doua parte a zilei când la deal şi la munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare de apariţie în nord şi centru vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă izolat pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 13 şi 23 de grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Şi în Capitală va fi, iar după-amiaza când se vor înregistra 34...35 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 20...22 de grade.

Prognoza meteo pentru miercuri, 12 august 2020

Miercuri, 12 august, vremea se schimbă. Deşi valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, vijelii cuprind aproape toată ţara.

Conform meteorologilor, în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi înnorări, local averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilităţii, vor fi pe arii mai restrânse, la început în centrul şi nord-estul ţării, apoi şi în sud. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor fi însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 34 de grade,iar cele minime între 11 şi 23 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane.

Conform ANM, în Bucureşti, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară şi la începutul nopţii, când vor fi posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar minima de 18...21 de grade.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri