Antena Căutare

Ce se întâmplă cu aerul din România. Nu s-a mai întâmplat așa ceva niciodată, iar specialiștii trag un semnal de alarmă!

În zonele unde furtunile s-au oprit, astăzi, abia s-a respirat. La temperaturi aproape caniculare, apa din pământul îmbibat de ploile torenţiale a făcut aerul irespirabil.

În zonele unde furtunile s-au oprit, astăzi, abia s-a respirat. La temperaturi aproape caniculare, apa din pământul îmbibat de ploile torenţiale a făcut aerul irespirabil. Disconfortul termic a trecut de pragul critic de 80 de unităţi în mai multe zone din România. Iar zilele următoare se anunţă şi mai grele.

De două zile, un val fierbinte de aer tropical şi umiditatea cauzată de furtuni îi sufocă pe români.

Temperaturile aproape caniculare evaporă apa din pământul îmbibat de ploi. Iar aerul devine greu de respirat.

O oră mai târziu, bucureştenii au simţit aerul ca-n mijlocul lunii lui cuptor, la 40 de grade. Temperatura resimţită a trecut de pragul caniculei astăzi în aproape tot vestul şi sudul ţării. Aerul îngreunat de umezeală a fost irespirabil în Oradea, Timişoara, Călăraşi, dar şi la malul mării, în Constanţa.

Este vorba de o masă de aer cald care se intensifică şi se extinde în toate regiunile ţării.

Zăpuşeala și disconfortul termic le resimt cel mai acut românii cu probleme cardiace, respiratorii, diabet, hipertensivii, dar şi copiii.

Dacă experimentează simptome de timpul ameţeli, dureri în piept, stări de oboseală accentuate, sigur că trebuie să se adreseze medicului.

În mai puţin de 48 de ore, valul de aer tropical va aduce în România primul weekend cu vreme caniculară din acest an. Vor fi până la 36 de grade în vestul ţării. Temperatura resimţită va trece însă de 40 de grade.

Update: Alertă meteo. ANM: cod portocaliu și galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice... Vremea 14 iunie 2019. Temperaturile ating pragul caniculei vineri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x