Antena Căutare

Ciclon deasupra României. Harta interactivă. Joi, o nouă răcire drastică!

Ciclon deasupra României. Harta interactivă. Episoade noi de răcire drastică! Meteorologii au anunțat că un ciclon mediteranean a ajuns în sud-estul Europei. 

Ciclon deasupra României. Harta interactivă. Joi, o nouă răcire drastică! Galerie
ciclon

Ciclon deasupra României. Harta interactivă. Episoade noi de răcire drastică! Meteorologii au anunțat că un ciclon mediteranean a ajuns în sud-estul Europei. România, Bulgaria și o parte din Balcani sunt regiunile cel mai dur lovite de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, însă vreme rea este și în Moldova și în unele regiuni din Ucraina.

De altfel, meteorologii ANM tocmai au emis un nou cod galben de ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m și polei, în județele Olt, Gorj și Dolj.

Ninsorile și temperaturile scăzute cauzate de ciclonul mediteranean care a poposit în România continuă să lovească regiunile Muntenia, Moldova și Dobrogea, dar și în unele zone din Transilvania.

Ciclon deasupra României. Harta interactivă cu ciclonul de deasupra României. Harta interactivă cu evoluţia temperaturilor, precipitaţiilor, vântului. Parametrii se schimbă din partea dreaptă a ecranului.

Articolul continuă după reclamă

Ciclon deasupra României. Potrivit Windy.com, răcirea vremii va continua până la finalul acestei săptămâni, când temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț. Joi, 22 noiembrie, sunt prognozate noi episoade de răcire drastică a vremii în România.

”Pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 şi 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei”, au precizat meteorologii.

Ciclon deasupra României. Potrivit Windy.com, de joi vom asista la o răcire accentuată a vremii în jumătatea estică a României şi cea mai mare a României, abia de duminică temperaturile revenind la valori pozitive, apropiate de mediile specifice perioadei din calendar.

Vremea marți, 20 noiembrie în România

Potrivit vremea.ro, Marți vremea se va încălzi ușor în toată țara și vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie peste tot, cu excepția Moldovei, unde acestea vor mai fi și sub formă de lapoviță (sau chiar ploaie înghețată în sudul regiunii) și se vor semnala doar odată cu lăsarea întunericului. Cantitățile de apa așteptate a se acumula vor fi în general slabe de această dată, doar în sud-vest urmând să se strângă până la 10-15 mm.

Vântul va sufla moderat în sud-vestul țării și mai mult slab în rest. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 0 și 5 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 5-10 grade în Banat și Crișana, 2-7 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -1…4 grade în Moldova.

Vremea se înrăutătește! Alerta meteo cod galben de ceață și polei până la ora 23.00... Vremea 20 noiembrie. Prognoza meteo anunță ger și ploaie înghețată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 3 iulie 2024. Maria și Ștefan, escapadă romantică la munte. Ce declarații și-au făcut cei doi îndrăgostiți
Mireasa Sezonul 9, 3 iulie 2024. Maria și Ștefan, escapadă romantică la munte. Ce declarații și-au făcut cei doi îndrăgostiți Miercuri, 03.07.2024, 16:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x