Antena Căutare

Ciclon din Marea Mediterană ajunge în România. Schimbarea radicală a vremii este iminentă. Urmează fenomene extreme

Vremea din România se schimbă radical din 12 februarie. Urmează fenomene extreme încă de la început de săptămână, după ce ne-am bucurat puțin de încălzirea vremii.

imagine cu un ciclon mediteraneean Galerie
Ciclon din Marea Mediterană ajunge în România. | shutterstock.com

Ciclonul din Marea Mediterană ajunge la noi în țară și vremea se va schimba drastic. Elena Mateescu, director ANM, vine cu mai multe detalii despre cum se schimbă lucrurile odată cu noile fenomene ce vor acapara țara.

Citește și: Alertă meteo! Este Cod galben în numeroase județe ale țării și vremea se va schimba radical! Ce anunță meteorologii

Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în România. Elena Mateescu anunță schimbare radicală a vremii: Se va simți în toată țara

„O schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice. Dacă în această dimineață am înregistrat la 128 de stații meteorologice cele mai mari temperaturi minime zilnice de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră, dintre care 30 de stații au înregistrat chiar recorduri lunare, la această oră înregistrăm 22 de grade la Zimnicea, nu în ultimul rând 18 grade la București, Afumați și Băneasa, de mâine temperaturile vor mai scădea comparativ cu ceea ce am înregistrat în această săptămână și mai ales în jumătatea nordică a țării acolo unde maximele nu vor mai depăși 7-8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai consemnăm valori de 16-17 grade.

Revin ploile pentru că vorbim de averse, în special în Banat, în Crișana, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și în Maramureș, în Moldova și Dobrogea, practic în aproape toată țara, iar la altitudini mai mari, peste 1700 de metri precipitațiile vor putea fi mixte și vorbim de cantități de apă de 15/20 de litri pe metru pătrat și intensificări ale vântului de 50-60 km/h”, a spus Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3 CNN.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, până duminică seară, în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei, precum şi în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură, unde viteza vântului va atinge 55-65 de kiloemtri pe oră. Începând de duminică seară, un Cod galben similar va fi în vigoare în Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei. În Bucureşti, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal, cu temperaturi de până la 20-21 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului valabilă duminică, între orele 10.00 şi 22.00.

Astfel, vântul va avea intensificări în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei, precum şi în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90...100 km/h.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 40...45 km/h, vor fi local şi în restul ţării.

Codul galben vizează judeţele Alba, Argeş, Arad, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

O altă atenţionare Cod galben, care se referă tot la intensificări ale vântului, va fi în vigoare de duminică, de la ora 22.00, până luni, la ora 18.00. În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar în judeţul Constanţa şi pe litoral, rafalele vor depăşi temporar 70 km/h.

Citește și: Prognoza meteo 12 februarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Dacă mai păstrezi această monedă veche în casă ai mari șanse să te îmbogățești. Pe ce sumă a ajuns să se vândă... Prognoza meteo 13 februarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x