Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Cod galben de ceață. Cum va fi vremea în weekend în România

Cod galben de ceață în România, emis de ANM. Cum va fi vremea până la sfârșitul săptămânii și în weekend în România și ce anunță prognoza meteo.  

Cod galben de ceata. vremea in romania in weekend

Cod galben de ceață în România, emis de ANM. Cum va fi vremea până la sfârșitul săptămânii și în weekend în România și ce anunță prognoza meteo.

Prognoza meteo a zilei de 22 mai 2019 aduce un nou cod galben de ceață la primele ore. Codul galben de ceață, emis de ANM (Administrația Națională de Meteorologie) vizează zone din România precum: Județul Harghita, localitățile Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Sărmaș, Lăzarea, Gălăuțaș, Subcetate, Voșlăbeni. Codul galben de ceață cauzează reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Prognoza meteo București. Cum va fi vremea până duminică

Vremea până vineri la București indică un cer parțial noros (miercuri) și cer însorit (joi), cu temperaturi care se vor menține la aceleași valori, respectiv maxime de 26 grade C și minime de 12 grade C. Vineri însă, aversele sub formă de furtuni și fulgere își vor face din nou simțită prezența. Sunt anunțate, așadar furtuni însoțite de descărcări electrice, iar temperaturile mai scad cu trei grade C pe timpul zilei, dar mai cresc cu un grad pe timpul nopții.

Vremea în weekend la București indică tot ploi și furtuni pentru ziua de sâmbătă, cu valori termice ce se vor încadra între 23 și 12 grade C, urmând ca duminică, vremea să se mai liniștească sub aspectul ploilor. Temperaturile vor mai crește duminică, atingând maxime și minime de 26, respectiv 14 grade C.

Prognoza meteo România. Vremea la munte până duminică

Miercuri nu sunt așteptate ploi la munet, iar temepraturile sunt ridicate. Sunt semnalate valori termice încadrate între 20 și 8 grade C.

Joi, la munte, aversele sub formă de furtuni și fulgere își vor face simțită prezența pe timpul zilei, iar temperaturile mai scad până la valori de 18 grade, respectiv 9 grade C.

Vineri, sâmbătă și duminică nu scăpăm de ploi abundente, atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții, când prognoza meteo indică ceață. Temperaturile în acest interval vor fi încadrate între 21 de grade C și 10 grade C.

Așadar, vremea în România, până duminică, este caracterizată de instabilitate atmosferică cu posibilitatea aparițiilor ploilor însoțite de descărcări electrice, dar și fenomene de ceață, izolat.

Citește și:

Vremea în București 22 mai 2019. Meteorologii anunță temperaturi în creștere

Recomandari