Cod galben de ceață în România. Când scăpăm de ploi și de vremea rea

 

Cod galben de ceață în România. Când scăpăm de ploi și de vremea rea. România se află sub informare meteoroogică de vreme instabilă.

Cod galben de ceață în România, până la ora 9.00. Se vor semnala: ceață care determină scăderea vizibilitătii local sub 200 m și izolat sub 50 m 

În zonă: Județul Olt: Slatina, Bals, Scornicesti, Piatră-Olt, Curtisoara, Găneasa, Valea Mare, Plesoiu, Bobicesti, Morunglav, Barză, Slătioara, Voineasa, Găvănesti, Priseaca, Oboga, Baldovinesti; Județul Gorj: Târgu Jiu, Rovinari, Bumbesti-Jiu, Turceni, Balteni, Bălesti, Plopsoru, Tantăreni, Drăgutesti, Turburea, Aninoasa, Fărcăsesti, Dănesti, Urdari, Stănesti, Brănesti, Telesti, Turcinesti, Schelă; Județul Dolj: Craiova, Filiași, Brădesti, Simnicu de Sus, Bucovăt, Isalnita, Bralostita, Pielesti, Breasta, Goiesti, Robănesti, Cotofenii din Dos, Scăesti, Almăj, Mischii, Ghercesti, Cotofenii din Fată; 

România, sub informare meteorologică de vreme rea până vineri

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vremea va fi în general instabilă. Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.

Când se schimbă vremea

Pentru cei care se înreabă când scăpăm de ploi, ei bine, acestea vor continua și în weekend în cea mai mare parte a țării. De săptămâna viitoare, vremea se va ameliora, iar temepraturile vor atinge maxime de 27 grade C. La București sunt prezente ploi, doar în decursul a două zile din săptămână. Ploile vor fi abundente însă, în principal, în zona de munte.

sursa foto: monitoruldeclujfacebook whatsapp twitter pinterest