Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cod Galben de fenomene meteo periculoase, sămbătă dimineața. Ce se va întâmpla cu vremea în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, mai multe Coduri galbene de ceaţă densă, valabile în orele următoare în 18 judeţe, dar şi avertizări de polei şi burniţă pentru alte patru judeţe.

Cod Galben de ceață, în 18 județe din țară

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, se va semnala ceaţă şi vizibilitate scăzută sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri în mai multe localităţi din judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea şi Iaşi. Izolat în aceste zone va cădea şi burniţa.

Ceaţa va persista, până la ora 10:00, în localităţi din judeţele Gorj, Olt, Dolj, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman şi Constanţa, iar până la ora 9:00 în judeţul Alba.

De asemenea, meteorologii avertizează că în localităţi din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud vor fi, local, până la ora 9:30, depuneri de polei din ploaie slabă sau burniţă, iar până la ora 9:00 în zona judeţelor Mureş şi Harghita.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Cum va fi vremea sâmbătă, 21 decembrie 2019

Sâmbătă în a doua parte a zilei va ploua local în vest, centru și nordul țării. Cantitățile de precipitații nu vor fi însemnate.

La munte, la peste 2000 de metri, precipitatiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Temperaturile maxime sunt în scădere, spre 7-12 grade în Transilvania și Maramureș, 9-14 grade în Banat și Crișana, 5-10 grade în Oltenia, 10-15 grade în vestul Munteniei, 12-17 grade în estul Munteniei și în Dobrogea și 8-13 grade în Moldova.

Mai multe detalii despre prognoza meteo, puteți citi aici: Meteo 21 - 22 decembrie 2019. Vremea se schimbă radical în weekend

Recomandari