Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Cod galben de ploi, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, în 13 judeţe

Meteorologii au emis Cod galben de ploi, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină, pentru 13 judeţe din nord-vestul şi centrul ţării şi din Moldova. Atenţionarea intră în vigoare vineri la ora 13.00.

Administraţia Naţonală de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de vineri de la ora 13.00 până în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 3.00.

"În intervalul menţionat, la început în nord-vestul şi centrul ţării, iar spre seară şi noaptea şi în jumătatea nordică a Moldovei, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 60...70 km/h, iar în zona înaltă de munte peste 80...90 km/h, vijelii, căderi de grindină şi averse ce pot avea şi caracter torenţial. Punctiform cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp", arată ANM.

Conform hărţii, Codul galben vizează judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Suceava, Iaşi şi Botoşani.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse şi în intervale de timp mai scurte.

Sursa : news.ro

Recomandari