Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

În plină zi caniculară, cu 40 de grade Celsius, ANM a emis cod galben de ploi torențiale pentru sud-estul ţării

Anunţ important de la meteorologi. Suntem în plină zi caniculară. În sudul ţării, se vor atinge după-amiază 36, 37 de grade la umbră, dar temperaturile resimţite vor fi şi mai ridicate. Asta în timp ce în restul ţării sunt anunţate furtuni, vijelii şi grindină. Cât va ţine această vreme a contrastelor, ne spune Anca Frumosu.

Anunţ important de la meteorologi. Suntem în plină zi caniculară. În sudul ţării, se vor atinge după-amiază 36, 37 de grade la umbră, dar temperaturile resimţite vor fi şi mai ridicate. Asta în timp ce în restul ţării sunt anunţate furtuni, vijelii şi grindină.

Meteorologii vin cu noi avertizări. Este cod galben de ploi torențiale și vijelii, în mai multe județe ale țării. Atenționarea este în vigoare în intervalul orar 10:30-18:00.

În intervalul menţionat în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum şi în nordul Olteniei şi în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Notă: Local în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va fi caniculã, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.