Antena Căutare

Cod galben în România! Iarna se dezlănțuie total! Ce anunță meteorologii

cod galbenMeteorologii au emis de curând o avertizare meteo de Cod galben de vreme rea pentru București și 26 de județe ale țării! Ce anunță specialiștii și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Meteorologii au emis de curând o avertizare meteo de Cod galben de vreme rea pentru București și 26 de județe ale țării! Ce anunță specialiștii și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o nouă atenţionare Cod galben de ninsori, valabilă până sâmbătă după-amiaza, în 26 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti, respectiv o informare de vânt, ploi şi polei în restul ţării, până duminică dimineaţa.

Conform prognozei, în intervalul 25 ianuarie, ora 14:00 - 26 ianuarie, ora 14:00, va fi Cod galben în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, unde se vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se vor acumula cantităţi de 15 - 25 l/mp şi izolat peste 35 l/mp. În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65 - 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

De asemenea, se va semnala polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei, ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei şi al Munteniei şi intensificări ale vântului.

În regiunile sudice şi sud-estice, temporar, vor fi precipitaţii, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55 - 60 km/h şi izolat 70 km/h. Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în jumătatea de sud a Moldovei. Totodată, în nordul Olteniei şi al Munteniei, cantităţile de apă vor fi în general de 20 - 30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpada.

Cod galben în România! Iarna se dezlănțuie total! Ce anunță meteorologii

Pe de altă parte, în intervalul 25 ianuarie, ora 12:00 - 27 ianuarie, ora 6:00, va fi în vigoare o informare meteo de precipitaţii moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului şi polei.

Astfel, în perioada menţionată, aria precipitaţiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul ţării. În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat şi Crişana, precum şi la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mixte.

Temporar vor fi depuneri de polei, iar vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar şi pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

ANM menţionează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionările emise vineri.

Sursa: Agerpres

Meteo, iarna face ravagii. ANM extinde avertizările de vreme rea... Ciclon peste România! Urmează fenomene meteo periculoase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x