Antena Căutare

ALERTĂ METEO! Este Cod galben de NINSORI viscolite! Zonele afectate, în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, atenționări de Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite, ce sunt valabile în următoarele ore în mai multe județe.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, atenționări de Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite, ce sunt valabile în următoarele ore în mai multe județe.

În intervalul orar 18.00 – 23.45, o atenționare de Cod galben vizează zona de munte din județele Prahova, Argeș, Dâmbovița și Buzău.

În aceste zone se vor semnala, îndeosebi la peste 1.500 de metri, vânt puternic cu rafale de 70...90 km/h, iar la peste 2000 de metri, de 90...100 km/h. Fenomene asociate vor fi: zăpadă spulberată și temporar ninsoare slabă viscolită - la altitudini de peste 1800 de metri - ce vor reduce vizibilitatea.

În același interval orar, o atenționare de Cod galben vizează zona de munte din județele Vâlcea și Gorj.

Și aici se va semnala vânt puternic cu rafale de 70...90 km/h, iar pe creste 90...100 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m temporar ninsoare slabă viscolită şi zăpadă spulberată, ce vor determina scăderea vizibilităţii

O altă atenționare de Cod galben, în același interval orar, vizează zona de munte din județele Brașov, Alba, Covasna, Harghita, Sibiu și Mureș.

În aceste județe, vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, unde rafalele vor atinge 70-90 km/h. La peste 2000 m altitudine rafalele vor atinge 90-100 km/h. Se va semnala și ninsoare viscolită slabă și zăpadă spulberată la peste 1800 metri.

Tot în intervalul orar 18.00 – 23.45, va fi sub Cod galben și zona de munte de peste cota 1.800 de metri din județele Hunedoara și Caraș-Severin. Aici se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 80...90 km/h.

Potrivit ANM, în același interval orar, va fi Cod galben și în zona de munte din județele Suceava, Bacău, Vrancea și Neamț. Îndeosebi la peste 1500 de m, se va semnala vânt puternic cu rafale de 70...90 km/h, iar la peste 2000 de m de 90...100 km/h.

De asemenea, în aceste zone se vor semnala: zăpadă temporar spulberată și ninsoare slabă viscolită - la altitudini de peste 1800 de metri - ce vor reduce vizibilitatea.

Totodată, până la ora 20.00, va fi Cod galben în zona de munte din județele Bistriţa-Năsăud și Maramureș. La altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări care la rafală vor atinge 90...100 km/h. Fenomene asociate vor fi ninsoare viscolită si zăpadă spulberată.

Potrivit ANM, va fi Cod galben, până la ora 20.00, și în județul Mehedinţi (Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Breznița-Ocol, Bălăcița, Tâmna, Salcia, Devesel, Izvoru Bârzii, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Malovăț, Bâcleș, Prunișor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de Câmp, Livezile, Braniștea, Dumbrava, Pristol, Vânjuleț, Husnicioara, Breznița-Motru, Vrata, Poroina Mare, Greci, Rogova, Corlățel), județul Olt (Corabia, Ianca, Vădăstrița, Grojdibodu, Redea, Rotunda, Obârșia, Orlea, Bucinișu, Ștefan cel Mare, Gura Padinii, Vădastra, Urzica) și județul Dolj.

Aici se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55...65 km/h.

A NINS fără oprire! Stratul de zăpadă a atins 10 centimetri. Se anunță o iarnă crâncenă... Cod Galben EXTINS pe tot parcursul nopții! Unde va NINGE și va fi vânt puternic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x