Antena Căutare

Cod galben și portocaliu de vânt puternic. Care sunt zonele afectate și cât este valabilă avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis un cod galben și unul portocaliu de vânt puternic și viscol pentru mai multe județe din țară. Care sunt zonele afectate.

cod galben de vânt puternic Galerie
Meteorologii au emis un cod galben și unul portocaliu de vânt puternic și viscol pentru mai multe județe din țară. Care sunt zonele afectate. | Antena 1

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben și Cod portocaliu de vânt și viscol puternice până miercuri, 22 Februarie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben privind intensificări ale vântului este în vigoare de duminică, de la ora 11.00, până miercuri, la ora 8.00.

„La munte, la altitudini mai mari de 1500 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 70...100 km/h. Pe parcursul zilei de duminică, la altitudini sub 1700 m vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă”, spun meteorologii.

Cod portocaliu de vânt puternic până mierucuri, în zonele montane din țară

Meteorologii mai avertizează că până miercuri, la ora 2.00, este în vigoare un Cod portocaliu privind intensificări ale vântului şi viscol puternic, în zona de munte. Sunt vizate judeţele: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Mureş, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea, scrie News.ro.

„La altitudini de peste 1.700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...130 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate redusă semnificativ. Pe parcursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi prin acumulare cantităţile vor depăşi 20...25 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă”, adaugă ANM.

O altă avertizare Cod galben va fi valabilă până luni, la ora 20.00 pentru unele zone din Transilvania, vestul şi sud-vestul Olteniei.

„Temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h şi mai ales în zona judeţelor Braşov şi Covasna 75...85 km/h”, transmit meteorologii.

Marţi, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării. Codurile galben vizează judeţele Sălaj, Cluj, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mehedinţi şi Dolj.

Cum va fi vremea în București

În zona municipiului Bucureşti, până luni dimineaţă, vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 17 grade şi o minimă de 6...7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări după-amiaza şi în prima parte a nopţii, când rafalele vor atinge viteze de până la 40...45 km/h.

De luni de la ora 8.00 până marţi, la aceeaşi oră, vremea va fi caldă, deşi se va răci faţă de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va atinge 10...11 grade, iar cea minimă 3...4 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 1 grad. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări (rafale în jurul a 40 km/h) noaptea.

Citește și: Prognoza meteo 19 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

De marţi de la ora 8.00 până miercuri la aceeaşi oră, vremea va fi extrem de caldă pentru această dată, cu o maximă termică de 18...19 grade (valoare cu peste 10 grade mai ridicată decât cea normală la această dată) şi o minimă de 3...5 grade. Cerul va fi variabil, însă pe parcursul zilei vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Vezi cum va fi vremea azi în secţiunea de pe observatornews.ro

Alertă ANM! Cod Portocaliu de viscol puternic și rafale de peste 100 - 120 km/h. Care sunt zonele afectate... Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Temperaturile cresc la început de martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x