Antena Căutare

Cod portocaliu de ninsori viscolite, strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă. Ce zone sunt vizate de alerta meteo

Iarna nu ne părăsește atât de ușor precum ne-am fi dorit. Meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu de ninsori viscolite.

Colaj cu oameni în zăpadă Galerie
Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori | Shutterstock

În ultima zi de iarnă calendaristică meteorologii au emis alerte de ninsori și vânt puternic. ANM anunță că vor exista zone unde 1 martie va fi întâmpinat cu un strat de zăpadă consistent, potrivit meteoromania.ro.

Pentru început, meteorologii au emis o avertizare cod galben în intervalul: 28 februarie, ora 10:00 – 1 martie, ora 10:00, fenomenle vizate fiind de intensificări ale vântului și ninsori viscolite, iar zonele afectate fiind cele din partea de sud-est a țării.

„În intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol”, au anunțat meteorologii. Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ilfov și Călătrași sunt județele vizate de cof galben de ninsori viscolit eși vânt.

Cod Portocaliu în Tulcea și Constanța

Iarna mai ar eun cuvânt puternic de spus și în Dobrogea, unde sunt anunțate ninsori viscolite și depuneri de zăpadă.

Astfel că, meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori viscolite, strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă pentru intervalul 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10
Zone vizate sunt județele Constanța și Tulcea.

„În județele Constanța și Tulcea va ninge însemnat cantitativ (20...30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60...70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80...90 km/h și vor fi precipitații mixte”, au anunțat meteorologii.

Citește și: Cum va fi vremea la începutul lunii martie 2022, prima luna de primavara. Temperaturi ridicate, mult peste normalul perioadei

Începutul de martie vine cu ninsori

De asemenea, meteorologii au emis o infotrmare meteo pentru începutul lunii martie 2022. Astfel, în intervalul 1 martie, ora 10:00 – 3 martie, ora 10:00, se vor înregistra ninsori și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat în estul, sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45...50 km/h, viscolind ninsoarea.

Până la mijlocul săptămânii vremea va fi rece pentru începutul lunii martie în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în est și sud-est unde și vântul va amplifica senzația de rece”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo 1 martie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 2 martie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x