Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Adela

Cod portocaliu de ploi torențiale în mai multe localități! Zonele în care va ploua cu găleata, în următoarele ore

Atenționări de Cod portocaliu de ploi torențiale și vânt puternic au fost emise, miercuri seară, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru mai multe localități din țară.

Atenționări de Cod portocaliu de ploi torențiale și vânt puternic au fost emise, miercuri seară, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru mai multe localități din țară.

Potrivit ANM, este Cod portocaliu de ploi torențiale, până la ora 19.40, în următorele localități din județul Mureş: Gurghiu, Gornești, Miercurea Nirajului, Sângeorgiu de Pădure, Ernei, Hodac, Brâncovenești, Ibănești, Reghin, Eremitu, Ghindari, Aluniș, Gălești, Petelea, Solovăstru, Beica de Jos, Suseni, Ideciu de Jos, Vărgata, Chiheru de Jos, Chibed, Neaua, Hodoșa, Măgherani, Bereni.

Sunt anunțate aici averse ce vor avea caracter torențial și vor cumula local 35-40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice

De asemenea, este Cod portocaliu de ploi torențiale, până la ora 19.00, în următoarele localități din județul Suceava: Vatra Dornei, Fundu Moldovei, Șaru Dornei, Brodina, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Iacobeni, Izvoarele Sucevei, Ulma, Poiana Stampei, Moldova-Sulița, Cârlibaba, Breaza, Coșna, Ciocănești; precum și în zona de munte de peste cota 1.800 de metri.

Aici se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vânt puternic cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice.

Tot până la ora 19.00, este Cod portocaliu de ploi torențiale în următoarele localități din județul Bistriţa-Năsăud: Bistrița, Năsăud, Sângeorz-Băi, Feldru, Maieru, Telciu, Prundu Bârgăului, Rodna, Tiha Bârgăului, Rebrișoara, Josenii Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Zagra, Dumitra, Livezile, Ilva Mica, Șieu, Șanț, Leșu, Salva, Rebra, Șieuț, Parva, Budacu de Jos, Mărișelu, Dumitrița, Ilva Mare, Cetate, Măgura Ilvei, Coșbuc, Monor, Runcu Salvei, Poiana Ilvei; dar și în zona de munte de peste cota 1.800 de metri.

Și aici se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, vânt puternic cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice.

În județele Prahova și Dâmbovița, în zona de munte de peste cota 1.800 de metri, sunt anunțate intensificări ale vântului, ce vor atinge la rafală viteze de 90...110 km/h.

Recomandari