Cod portocaliu de viscol puternic şi ninsori abundente, emis de ANM. Care sunt zonele afectate de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, o avertizare cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente la munte, dar și un cod galben de ploi în restul țării.

Cod portocaliu de viscol puternic şi ninsori abundente, emis de ANM. Care sunt zonele afectate de vremea rea

shutterstock

ANM a emis Cod portocaliu, de luni de la ora 18.00 până marţi la ora 8.00, interval în care pe crestele Carpaţilor Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80-110 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri. În Carpaţii Orientali şi Meridionali va continua să ningă şi pe parcursul zilei de marţi, dar în general slab cantitativ.

Potrivit ANM, avertizarea cod portocaliu intră în vigoare în această seară, la ora 18.00, și este valabilă până marți, la ora 8.00.

În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți, dar în general slab cantitativ.

ANM: Cod galben de ploi în toată România

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben valabilă de luni, de la ora 14.00, până marţi, la ora 8.00.

"În intervalul menţionat, va ploua în toată ţara, iar în vestul şi nordul Olteniei, nordul Munteniei şi sudul Banatului se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 25 - 35 l/mp şi izolat 40 - 60 l/mp. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii", arată meteorologii.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60 - 80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45 - 55 km/h. Codul galben este în vigoare până marți dimineață.

Cum va fi vremea în București?

Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în Capitală. Temperaturile sunt neobișnuit de ridicate pentru începutul lunii ianuarie, în București, unde luni va ploua slab, iar vântul va sufla în rafale.

Cerul va fi noros şi temporar va ploua slab în a doua parte a zilei și în seara zilei de luni și moderat cantitativ (în jur de 10 l/mp) în cursul nopții de luni spre marți. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări (rafale în general de 40 - 45 km/h).

Temperatura maximă va fi de 13 - 14 grade, iar cea minimă de 7 - 8 grade.

Ultimele știri