Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

VIDEO. Iadul ALB s-a dezlănțuit peste România! Se întâmplă acum! Zeci de mii de oameni trăiesc un coșmar!

Prefectul judeţului Timiş, Eva Andreaş, a convocat, sâmbătă seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce din cauza căderilor de zăpadă 12.000 de consumatori din peste 30 de localităţi au rămas fără electricitate.

Prefectul judeţului Timiş, Eva Andreaş, a convocat, sâmbătă seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce din cauza căderilor de zăpadă 12.000 de consumatori din peste 30 de localităţi au rămas fără electricitate. Pompierii au intervenit pe durata zilei pentru îndepărtarea arborilor de pe maşini şi carosabil, la incendii şi accidente. Şi în judeţul Buzău, peste 18.900 de familii din 18 comune nu au curent, sâmbătă seară, avariile apărând din cauza vântului puternic înregistrat în zona de câmpie a judeţului.

La cererea prefectului de Timiş, Eva Andreaş, la Timişoara, a fost convocat, sămbătă seară, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a intervenţiei şi Grupa Operativă ISU Timiş la care au venit şi reprezentanţi ai ENEL de la Bucureşti pentru a găsi soluţii cât mai repede.

Porivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a intervenit, în cursul zilei, în 60 de situaţii de urgenţă, dintre care trei incendii, 23 degajări de copaci sau crengi de pe autoturisme, 18 de degajări copacii sau crengi de pe carosabil, 11 degajări de cabluri de pe partea carosabilă şi cinci accidente rutiere.

La nivelul judeţului Timiş, la ora 20.00, 31 de localităţi au fost parţial sau total nealimentate cu energie electrică.

”În prezent, pentru restabilirea energiei electrice în localităţile afectate lucrează 18 echipe, iar în urma şedinţei operative s-a dispus dublarea numărului echipelor de lucru în teren cu lucrători din judeţele Arad şi Hunedoara”, a transmis ISU.

Spitalul Orăşenesc Făget a funcţionat mai multe ore fără curent electric, dar în jurul orei 21.00 situaţia s-a remediat.

Pe autostradă intervin 67 de utilaje, pe drumurile naţionale 49 de utilaje, pe drumurile judetene 29 de utilaje, iar în Timişoara opt autobasculante cu lamă si sărăriţă şi două buldoexcavatoare.

De asemenea, reprezentantul Primăriei municipiului Timişoara, city managerul Robert Kristof, a precizat că echipele de la nivelul municipiului vor fi suplinite cu echipaje Colterm (societatea de termoficare din Timişoara).

Nu au fost raportate probleme deosebite pe căile de comunicaţii, se circulă în condiţii de iarnă.

Judeţul Timiş este, până duminică la ora 12.00, sub cod portocaliu de ninsori abundente.

Buzău: Peste 18.900 de familii, fără curent electric din cauza vântului puternic

Peste 18.900 de familii din 18 comune buzoiene nu au curent, sâmbătă seară, avariile apărând din cauza vântului puternic înregistrat în zona de câmpie a judeţului.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, sunt afectate total patru linii, 16 linii sunt afectate parţial, iar 271 de posturi de transformare sunt nealimentate. Astfel, sâmbătă seară, peste 18.900 de familii din 18 comune buzoiene nu au curent. Este vorba, printre altele, de localităţile Vadu Paşii, Săgeata, Robeasca, Poşta Câlnău, Blăjani, Gălbinaşi, Merei, Ţinteşti, Ruşeţu, C.A. Rosetti, Cochirleanca, Râmnicelu, Bălăceanu, Ghergheasa, Puieşti şi Balta Albă.

Situaţia a apărut din cauza viscolului din zona de câmpie a judeţului. În teren, pentru remedierea defecţiunilor, lucrează 15 echipe.

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, i-a convocat, sâmbătă seară, pe responsabilii Secţiei de Drumuri Naţionale Buzău, ai Drumurilor Judeţene, ai firmelor care au încheiat contracte de deszăpezire pe drumurile judeţene şi pe şefii structurilor MAI pentru o analiză a modului în care s-a intervenit pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii în cursul zilei de sâmbătă.
Prefectul Carmen Ichim şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Petre, le-au pus în vedere reprezentanţilor firmelor de deszăpezire să acţioneze în permanenţă pe durata codului galben de ninsori, lapoviţă şi polei, valabil până mâine seară, la orele 18.00 şi au stabilit ca săptămâna viitoare să trimită echipe de control la toate aceste firme pentru a verifica dacă dispun de întreaga capacitate de intervenţie stabilită la momentul încheierii contractelor.