Alertă! Cod portocaliu și Cod galben de inundații, în țară! Zonele afectate, în următoarele zile

O avertizare de Cod portocaliu de inundații a fost prelungită, joi, până sâmbătă, la ora 24:00, a anunțat Administraţia Naţională „Apele Române" (ANAR).

Alertă! Cod portocaliu și Cod galben de inundații, în țară! Zonele afectate, în următoarele zile

Hepta

„Liniile de apărare, respectiv zonele îndiguite, aferente judeţelor Iaşi, Vaslui şi Galaţi, sunt monitorizate de către Apele Române. Nu sunt semnalate probleme deosebite", se menţionează într-un comunicat al Administrației.

Totodată, potrivit hidrologilor, este Cod galben în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Prut.

„Începând de astăzi, 2 iulie, ora 14:00 şi până sâmbătă, ora 24:00, din cauza precipitaţiilor abundente prognozate, INHGA anunţă că vor avea loc posibile depăşiri ale cotelor de atenţie (Cod galben).

În această perioadă, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate", se mai spune în comunicat.

Prognoza meteo pentru luna iulie 2020. Val de căldură african peste România. Temperaturile vor urca până la 37 de grade celsius

Reprezentanţii ANAR recomandă populaţiei să evite să desfăşoare activităţi în zona cursurilor de apă aflate sub avertizare.

De asemenea, este interzisă traversarea prin zone neamenajate a cursurilor de apă aflate sub avertizare. „Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că viaţa şi siguranţa lor sunt cele mai importante", a spus Ervin Molnar, directorul general al ANAR.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri