Antena Căutare

Este Cod roşu de vreme extremă în Europa! Rafale cu puterea unui uragan și inundaţii în mai multe țări! Ce fenomene sunt așteptate în România

Este Cod roșu de vreme severă în Europa! În Croaţia, rafalele lovesc cu puterea unui uragan, în timp ce Italia e devastată de inundaţii. Nici România nu este ferită de fenomenele extreme.

Este Cod roșu de vreme severă în Europa! În Croaţia, rafalele lovesc cu puterea unui uragan, în timp ce Italia e devastată de inundaţii. Nici România nu este ferită de fenomenele extreme.

Un ciclon mediteranean a schimbat brusc vremea în România, iar din această noapte urmează alte ploi şi vijelii.

Ciclonul mediteranean ce s-a instalat deasupra României în prag de vară a adus furtuni, grindină şi vijelii, iar temperaturile s-au prăbuşit peste noapte, sub normalul perioadei.

În anotimpul extremelor, şi restul Europei se confruntă cu o vreme severă. Croaţia este sub cod roşu şi portocaliu de vânt puternic, încă din wekend. Ministerul Afacerilor externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care tranzitează regiunea.

În Zagreb, rafalele care au lovit cu forţa unui uragan au luat pe sus acoperişuri şi au smuls copacii din rădăcină. Două femei au fost rănite de un chioşc de lemn luat pe sus de vânt.

În Bosnia, viiturile au lăsat în urmă un dezastru. Sute de case au fost inundate de râurile umflate, iar străzile s-au transformat în râuri. Ploaia a provocat şi alunecări de teren, în timp ce sute de oameni au rămas fără energie electrică şi rezerve de apă. Ar putea fi cele mai grave inunundaţii din 2014, când zeci de oameni au murit, înghiţiţi de şuvoaie.

Vremea extremă a lovit şi Italia. În nord, ploile au provocat inundaţii masive, în timp ce sudul a fost lovit de grindină.

În Calabria, străzile din mai multe localităţi au fost acoperite de un strat gros de gheaţă.

Meteorologii avertizează că vremea extremă va continua până joi. În paralel, Marea Britanie, Franţa, Spania şi Portugalia se vor confrunta cu zile caniculare

Mai multe detalii sunt disponiible în clipul de mai sus din „Observator”.

ANM a actualizat prognoza pentru București: Ce ne așteaptă până vineri... A intrat ciclonul în România! Avertisment meteo pentru multe județe: Din această dimineață și până vineri cuprinde toată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x