Alertă! Sunt condiții meteo periculoase în țară! Zonele afectate, în următoarele ore

 

Sunt condiții meteo periculoase în opt județe, în următoarele ore. Atenționări de Cod galben de vânt puternic au fost emise, sâmbătă dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, atenţionările de Cod galben sunt valabile până la ora 13.00.

Avertizările de Cod galben sunt valabile în zona joasă a judeţelor Braşov, Harghita, Sibiu, Mureş, Cluj, Sălaj şi Alba. Aici sunt anunțate intensificări ale vântului care la rafală vor atinge local 55-60 km/h şi izolat 70 km/h.

Şi în unele zone din judeţul Bihor se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi pot depăşi la rafală viteze de 55-65 km/h.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis și o atenţionare Cod galben valabilă de vineri, de la ora 23.00, până duminică, la ora 3.00.

În acest interval, în zona montană vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80-90 kilometri pe oră. La altitudini mai mari de 1.500 de metri, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali se vor depăşi 100-120 kilometri pe oră, temporar va ninge viscolit şi se va depune strat consistent de zăpadă.

În celelalte regiuni, vântul va avea intensificări cu viteze între 45-55 kilometri pe oră, iar local şi temporar de peste 70 kilometri pe oră.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI