Cresc temperaturile! Schimbări radicale de vreme, în următoarele zile. Unde va ploua și în ce zone va ninge

Temperaturile vor crește semnificativ în următoarele zile. Ploile pun stăpânire pe majoritatea regiunilor. În zonele de munte, ninsorile și lapovița rămân la putere.

ANM, despre modificările meteo din următoarele zile

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, (ANM), începând de luni, 25 noiembrie, valorile de temperatură vor continua să crească în sud, sud-est şi centru, astfel că în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia Moldovei, se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. Maximele se vor încadra între 3- 4 grade în nordul şi centrul Moldovei şi în jurul a 15 grade în Dealurile de Vest.

În sudul şi în estul teritoriului, înnorările vor fi persistente, ziua izolat va ploua slab, mai ales în Oltenia şi în Muntenia, iar noaptea ploile se vor extinde ca arie şi vor deveni moderate cantitativ în extremitatea de sud. În celelalte zone cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi pe spaţii restrânse în a doua parte a intervalului. În Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale şi temporare în jumătatea de sud a ţării. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 10 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI

Temperaturile sunt într-o ușoară creștere, astfel încât luni, 25 noiembrie, maxima se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar minima între cinci și șase grade. Înnorările vor persista şi va ploua temporar, mai ales noaptea. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

VREMEA MARȚI, 26 NOIEMBRIE 2019

Marți va ploua local sudul şi în sud-estul ţării şi pe spaţii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, în special în sudul Banatului şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4și 14 grade, iar cele minime în general între -1 şi 5 grade. Pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă. Şi în București va ploua, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 3-5 grade.

VREMEA MIERCURI, 27 NOIEMBRIE 2019

Potrivit ANM, miercuri, cerul va avea înnorări temporare. Va ploua pe arii restrânse, în prima parte a zilei, e arii restrânse în regiunile sud-estice, iar noaptea în partea de nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi la munte, mai ales pe timpul nopţii. Temperaturile maxime, în general mai ridicate decât cele normale ale datei, se vor încadra între 7 şi 14 grade, iar cele minime în general între -1 şi 8 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri