Antena Căutare

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a făcut anunțul

Vremea se schimbă în toată țara, astfel că meteorologii anunță temperaturi scăzute, ploi și chiar ninsori la munte.

imagine targ de craciun bucuresti
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a făcut anunțul | Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că frigul va începe să se instaleze în întreaga țară, nu doar la munte.

Citește și: Prognoza meteo 17 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a făcut anunțul

Vremea se răcește începând cu sfârșitul acestei săptămâni, după ce românii au avut parte de temperaturi ridicate pentru această perioadă. Cu alte cuvinte, iarna începe să-și facă simțită prezența. Astfel, vorbim de temperaturi scăzute, ploi, vânt puternic și ninsori la munte.

„Dinspre nord-est așteptăm o masă atmosferică mai rece și de aceea nu așteptăm doar ploi. La munte și în Moldova de Nord vor fi lapoviță și ninsoare. Se poate depune un strat de zăpadă”, a transmis meteorologul ANM Mihai Huștiu, potrivit Observator.

Citește și: ANM anunță o iarnă blândă, cu ninsori salbe și temperaturi peste limitele climatologice. Ce ne așteaptă în ianuarie și februarie

Temperaturile pot scădea cu 10-12 grade, iar românii vor avea nevoie să se îmbrace mai gros, atunci când ies din casă. În nopțile următoare, minima va coborî la 4 grade Celsius. Totuși, cum va fi vremea de sărbători, dar și în noaptea dintre ani?

„Aceste estimări ne arată pentru ultima săptămână din noiembrie o vreme mai rece în zona de nord-est a țării, în Moldova. Acolo, temperaturile vor fi coborâte, în rest vor fi destul de apropiate de cele obișnuite”, a mai transmis specialistul ANM.

În ce priveşte prognoza pentru sărbătorile de iarnă, meteorologii spun că sunt slabe şanse să avem un Crăciun cu zăpadă în toată ţara.

Mai precis, am putea avea valori maxime de până la 5-6 grade Celsius. Nu putem vorbi despre același lucru și pentru noaptea dintre ani, unde temperaturile pot scădea cu câteva grade.

Meteorologii au anunțat un val de aer polar care va ajunge în țara noastră, iar maximele nu vor depăși astfel intervalul 10-15 grade Celsius pe teritoriul României, în perioada următoare.

Vremea se răcește după temperaturile record înregistrate recent, ajunând la valorile normale pentru această perioadă, sau chiar și mai scăzute.

„De luni vom avea un nou episod de răcire a vremii, unde așteptăm maxime doar de 10-15 grade și posibil ca în mare parte a săptămânii următoare să fie caracterizată de temperaturi normale sau chiar sub normă pentru partea de est a teritoriului”, a explicat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, potrivit Antena 3.

Prognoza meteo 17 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 18 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x