Antena Căutare

Cum va fi vremea de sărbătorile de iarnă: „Vom avea un Crăciun ca o zi de Paște”. Cele mai noi informații despre starea vremii

Potrivit celor mai noi informații legate de starea vremii în zilele de sărbătoare, vom avea parte de un Crăciun cu temperaturi mult mai ridicate față de normalul perioadei.

Colaj cu vrme caldă de Crăciun Galerie
Cele mai noi informații despre starea vremii de sărbători: „Vom avea un Crăciun ca o zi de Paște” | Shutterstock

Directorul ANM Gabriela Băncilă a explicat că după zilele friguroase de care am avut parte, temperaturile vor fi în creștere, iar de Crăciun vremea va fi de primăvară. Sunt așteptate temperaturi de până la 15 grade Celsius pe 25 decembrie 2022.

Totuși, după Crăciun, va exista o tendință treptată de scădere a temperaturilor, a precizat meteorologul.

„Temperaturi maxime mai ridicate, între 4 și 14-15 grade, pentru ziua de Crăciun. Este posibil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi puțin mai ridicate decât aceste 14 grade pentru ca, ulterior, după Crăciun, să existe o tendință treptată de scădere a temperaturilor. Cel puțin asta se conturează în momentul de față”, a spus Băncilă la Digi24.

Cum va fi vremea de Sărbători: „Vom avea un Crăciun ca o zi de Paște”

Meteorologul a spus că în 2022 Crăciunul va avea temperaturi apropiate sărbătorilor Pascale.

Citește și: Program Metrorex de Crăciun 2022 și Revelion. Cum va circula metroul de Sărbători anul acesta

„Există destul de multe discordanțe în unele perioade între prognozele pe care le propun materialele pe care le folosim. O astfel de instabilitate există în soluțiile de prognoză pentru perioada dintre Crăciun și Revelion. Tendința aceasta ar fi, de menținere în primă fază a unor temperaturi mai ridicate, decât în mod normal, pentru ca ușor-ușor acestea să scadă”, a explicat ea.

Citește și: Tradiții de Crăciun în Europa. Obiceiuri mai puțin cunoscute, despre care poate nu ai aflat încă

Meteorologul a precizat că temperaturile normale pentru data de 25 decembrie ar fi trebuit să fie cu 10 grade mai puțin față de cât vom avea, de fapt.

Citește și: Program magazine de Crăciun 2022. Ce supermarketuri și centre comerciale sunt deschise pe 24, 25 și 26 decembrie

„Dacă vor coborî vom ajunge să vorbim despre temperaturi normale, cu aproape 10 grade mai coborâte decât cele pe care le vom înregistra în perioada Crăciunului și care ne duc cu gândul mai degrabă la o zi de Paște, de sfârșit de martie – început de aprilie”, a adăugat meteorologul.

Potrivit meteromania.ro, în săptămâna Crăciunului temeprturile sunt mai ridicate față de normalul perioadei.

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului. Excepție va face nord-vestul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi local excedentare”

În săptămâna cu Revelionul, temperaturile vor fi, de asemenea, peste normalul perioadei.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

După 2 ianuarie 2023 „temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele centrale”.

Prognoza meteo 23 decembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cum va fi vremea până pe 23 ianuarie 2023. Temperaturi anormal de ridicate în zone unde ar trebui să fie cel mai frig...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x