Antena Căutare

Cum va fi vremea în luna ianuare 2024. Temperaturi neobișnuit de ridicate în această perioadă

Într-un anunț meteorologic extins, specialiștii ne informează că prima săptămână din ianuarie va aduce temperaturi neobișnuit de ridicate pe întreg teritoriul României.

Cum va fi vremea în luna ianuare 2024. Temperaturi neobișnuit de ridicate în această perioadă
Cum a fi vremea în luna ianuare 2024. Temperaturi neobișnuit de ridicate în această perioadă | Shutterstock

Fenomenul va persista și în primele trei săptămâni ale noului an, cu anticiparea unor cantități semnificative de precipitații în diverse regiuni ale țării. Iată detalii pentru fiecare săptămână în parte:

Vremea în săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024:

În această perioadă, valorile termice vor devia de la normele specifice săptămânii, cu temperaturi mai ridicate în comparație cu media obișnuită. De asemenea, regimul pluviometric se va situa sub normă, în special în zonele Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, anunțând o săptămână mai secetoasă în aceste regiuni.

Vremea în săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024:

În prima săptămână a noului an, temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât media normală, afectând toate regiunile țării. Totodată, se așteaptă cantități excedentare de precipitații, cu accent pe regiunile vestice și nord-vestice, unde se vor înregistra ploi abundente.

Citește și: Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni: Temperaturi peste media obișnuită în întreaga țară în această perioadă

Vremea în săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024:

În a doua săptămână a lunii ianuarie, temperaturile medii vor reveni aproape de valorile normale pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul României. Cu toate acestea, regimul pluviometric va înregistra o ușoară creștere, mai ales în jumătatea sudică a țării, sugerând posibilitatea unor precipitații excedentare în această zonă.

Vremea în săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024:

În ultima săptămână a prognozei extinse, mediile valorilor termice vor rămâne apropiate de normele specifice, acoperind întreg teritoriul României. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în toate regiunile, accentuându-se în zonele montane.

Astfel că, începutul anului 2024 aduce condiții meteorologice neobișnuite, cu temperaturi mai ridicate decât de obicei și cantități semnificative de precipitații, modelând un cadru divers al vremii în România.

Citește și: Prognoza meteo 26 decembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cum va fi vremea la munte

Vremea va fi neobişnuit de caldă pentru acest anotimp în prima săptămână de prognoză, când mediile temperaturilor maxime vor varia între 4 şi 8 grade, iar ale minimelor între -2 şi 2 grade. Ulterior se va răci treptat, astfel încât regimul termic diurn, mediat regional, va scădea de la 2 spre -2 grade, iar cel nocturn de la -2 către -6 grade. În prima săptămână de prognoză precipitaţiile vor fi în restrângere semnificativă ca arie şi ca intensitate, dar din data de 1 ianuarie va creşte probabilitatea extinderii acestora.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 27 decembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 28 decembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x