Antena Căutare

Cum va fi vremea în luna iunie. Prognoza meteo pentru prima lună de vară din 2024. Ce estimări au făcut meteorologii

ANM a emis o estimare meteorologică pentru luna iunie. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei.

Colaj cu o tnara zmabind si mancand o incghetata, purtand un tricou alb si ochelari de soare si un termometru car eindica temperaturi de peste 30 de grade Galerie
Prognoza meteo pentru luna iunie 2024 | Shutterstock

ANM a emis o estimare a vremii pentru prima lună a verii anului 2024. După ce pe 1 iunie se încălzește puternic, meteorologii anunță o primă lună de vară foarte călduroasă. Pe 1 iunie meteorologii anunță temperaturi maxime de 33 de grade, porivit meteromania.ro.

Prognoza meteo pentru intervalul 3 iunie 2024- 1 iulie 2024

Meteorologii au precizat că este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

De asnemena, ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu mai mult timp înainte.

Articolul continuă după reclamă

Prognoza meteo în săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Iunie începe cu temperaturi ridicate, mai mari față de normalul perioadei. În sudul, estul și centrul României va ploua mai puțin față de cum ar fi normal, iar în restul teriotoriului va ploua mai mult față de precipitațiile din anii trecuți, din aceeași perioadă.

„Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări, îndeosebi în regiunile sudice și estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în sudul, estul și centrul teritoriului și excedentar în rest”, se arată în estimarea meteorologilor.

Prognoza meteo în săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

În a doua săptămână de iunie se anunță temperaturi ușor peste cele normale pentru această perioadă. De asemenea, se anunță ploi în cantități normale pentru această perioadă.

„Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice specifice acestei săptămâni în toată țara, mai ales în regiunile sudice și estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo în săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

În a treia săptămână a lunii iunie va fi mai cald decât ar fi normal în această perioadă și va ploua mai puțin.

„Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în majoritatea regiunilor”, se arată în estimarea meteorologilor.

Prognoza meteo în săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

În ultima săptămână din iunie meteorologii anunță temperaturi mai mari față de cele care ar fi normale în această perioadă.

„Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă în jumătatea de est a teritoriului și ușor deficitar în rest”, au anunțat meteorologii.

Citește și: De ce a lipsit Ramona Olaru de la Super Neatza. Diana Munteanu a fost cea care a prezentat rubrica meteo

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 31 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 1 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x