Antena Căutare

Cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria. Prognoza meteo ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru perioada 6-19 august, în mai multe regiuni din ţară. Astfel, în cea mai mare parte a teritoriului, vremea va fi mai caldă decât de obicei în această săptămână.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru perioada 6-19 august, în mai multe regiuni din ţară. În cea mai mare parte a teritoriului, vremea va fi mai caldă decât de obicei în această săptămână.

Ploile vor apărea doar pe arii răzlețe, iar în minivacanța de Sfanta Maria vremea va fi excelentă pentru concediu, asta după ce 15 august este zi liberă, la care Guvernul a mai adăugat două zile, 16 și 17 august, adică joi și vineri. Astfel, de miercuri, bugetarii intră în minivacanță.

Potrivit ANM, pe tot parcursul intervalului de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic acestei perioade în cea mai mare parte a regiunii. Prin urmare, media maximelor va fi de 29-30 de grade, cu o tendință de scădere doar în jurul datei de 7 august și, din nou, la finalul celei de a doua săptămâni, când se va înregistra o medie regională de 28 de grade.

Temperaturile minime vor avea ușoare variații, dar se vor situa, în general, între 13 și 15 grade.

Ploile se vor semnala la nivel local pe 6 și 7 august, iar ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere abia după data de 14 august.

În Dobrogea şi pe litoral, vremea va fi călduroasă în prima zi a prognozei, dar și în intervalul 13 – 19 august, când temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30-31 de grade. Un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă se va înregistra între 7 și 12 august, când media temperaturilor diurne va fi de 28-29 de grade. Minimele nocturne vor scădea ușor și treptat, de la 20-21 de grade la începutul intervalului spre 17-19 grade între 9 și 14 august, pentru ca ulterior, până la finalul celei de a doua săptămâni, să crească din nou spre 21 de grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat pe data de 6 august, iar în celelalte zile ale intervalului probabilitatea pentru ploi va fi extrem de redusă.

La munte, temperatura aerului, atât cea diurnă cât și cea nocturnă, nu va avea variații semnificative de la o zi la alta pe întreg intervalul de prognoză. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi între 11 și 13 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului, în zilele de 6 și 7 august și, din nou, în intervalul 14-19 august.

sursa: meteoromania.ro

Anunț de ultimă oră al meteorologilor. Valul de căldură vine peste România... Caniculă în România! Ce ne așteaptă în perioada următoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x