Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Caniculă și ploi torențiale, în România, la finalul lunii august! Cum va fi vremea, în funcție de regiune, în ultima săptămână de vară, 24 – 30 august

Prognoza meteo pentru 24 – 30 august arată că ultima săptămână de vară va veni cu caniculă, în unele regiuni ale țării, și cu ploi puternice, în altele.

Cum va fi vremea în ultima săptămână de vară, 24 – 30 august. Unde va fi caniculă și unde vor fi ploi puternice

„Va fi şi azi de o vreme călduroasă, chiar caniculară în Câmpia Română, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime vor depăşi 35 de grade, chiar 36-37 în sudul Munteniei, mai precis în Lunca Dunării. Şi în Bucureşti, sunt prognozate 35-36 de grade, iar cer senin va fi şi pe litoral", a spus Dinu Mărăşoiu, meteorolog de serviciu ANM, duminică, la Antena 3.

Pentru zonele de munte, treptat şi în partea de nord-vest a ţării, apar înnorări, ploi, la nivel local, pot fi şi descărcări electrice, averse cu caracter local şi torenţial, deci o uşoară vreme instabilă, a mai spus meteorologul.

„Pentru zilele următoare, tendinţa este de extindere a instabilităţii atmosferice, de scădere treptată a temperaturilor, mai puţin în partea de sud-est a ţării, unde mai vorbim de o vreme călduroasă, local caniculară.

În rest, temperaturile mai scad, ploile se extind mai mult şi chiar mai importante cantitativ, la nivel local", a continuat meteorologul Dinu Mărăşoiu.

Recomandari