Antena Căutare

Cum va fi vremea în weekend. Alertă, de la ANM! Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale și furtuni. Județele afectate

Mai multe alerte Cod portocaliu şi Cod galben ce anunţă furtuni în mare parte a ţării au fost emise, vineri, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în weekend. Alertă, de la ANM! Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale și furtuni. Județele afectate Galerie
Cum va fi vremea în weekend. Alertă, de la ANM! Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale și furtuni. Județele afectate | profimediaimages.ro

Potrivit meteorologilor, de vineri seara, şase judeţe intră sub alertă cod portocaliu de ploi torenţiale, iar de sâmbătă dimineaţa lista judeţelor avertizate se extinde la 17.

Începând de vineri, ora 14:00 până la ora 21:00, va fi Cod galben în zona montană a judeţelor Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea şi Buzău.

Codul galben se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp şi izolat 35...45 l/mp.

În intervalul vineri ora 21:00 – sâmbătă ora 9:00, va fi alertă Cod galben în Oltenia, Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

De vineri ora 23:00 până sâmbătă ora 9:00, judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Hunedoara ajung sub Cod portocaliu de ploi torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 30...40 l/mp şi, izolat, 50...60 l/mp.

Totodată, de sâmbătă ora 9:00 până duminică ora 22:00, va fi Cod galben în vestul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi, izolat, grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

Un alt Cod portocaliu va intra în vigoare de sâmbătă la ora 9:00 şi până duminică la ora 22:00. În judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Argeş, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara se anunţă ploi torenţiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei şi vestul Carpaţilor Meridionali, 70...90 l/mp.

Cum va fi vremea în weekend. Alertă, de la ANM! Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale și furtuni. Județele afectate

Cum va fi vremea în weekend. Alertă, de la ANM! Cod portocaliu și Cod galben de ploi torențiale și furtuni. Județele afectate

Știre inițială:

Vremea va fi caldă, în acest weekend, dar este foarte posibil să plouă, în aproape toată țara, potrivit celei mai recente prognoze emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în weekend, în Banat

În Banat, vineri, 17 iulie, vremea se va răci cu aproximativ 6 grade Celsius, apoi maximele termice vor crește din nou. Media minimelor termice a crescut până la 16 grade în dimineața de vineri. Sâmbătă, media minimelor termice va coborî spre 13 grade, iar în zilele care vor urma va fi tot mai ridicată, până spre 16...17 grade, în 26 iulie.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în acest weekend, până luni, 20 iulie, potrivit ultimei prognoze publicate de ANM.

Cum va fi vremea în weekend, în Crișana

În Crișana, media maximelor termice va scădea cu aproximativ 6 grade, pentru ca de duminică să fie din nou în creștere. Media minimelor termice va coborî la 13 grade, sâmbătă, iar începând de duminică, va crește ușor și treptat.

Sunt posibile și în Crișana ploi, până luni, 20 iulie, după cum a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea în weekend, în Transilvania

Vineri, se va atinge o medie a minimelor, de 12...13 grade. În următoarele două zile se va răci cu până la 2...3 grade, apoi media maximelor va fi din nou în creștere.

Alertă de la ANM! Se strică vremea, în România! Unde sunt așteptate ploi puternice, în următoarele patru săptămâni

Conform meteorologilor, și aici, probabilitatea pentru ploi este crescută, în acest week-end, precum și până la finalul lunii.

Cum va fi vremea în weekend, în Maramureș

Vineri, în Maramureș, minimele termice vor atinge o medie de 14 grade. În următoarea zi se va răci, apoi se va relua treptat procesul de încălzire, care se va resimți mai mult la valorile diurne, decât la cele nocturne.

Meteorologii au avertizat că sunt posibile ploi și în Maramureș, până luni, 20 iulie.

Cum va fi vremea în weekend, în Moldova

Vineri și sâmbătă, vremea se va răci cu 4...5 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 26 și 29 de grade.

Potrivit meteorologilor, sunt șanse mari să plouă în acest weekend și luni, în Moldova.

Cum va fi vremea în weekend, în Dobrogea

Maximele se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade, iar media minimelor va fi între 18 și 20 de grade.

„Condiții pentru averse vor fi trecător după joi, 18 iulie”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea în weekend, în Dobrogea

Vreme frumoasă, vineri, ce se va răci ușor, sâmbătă, cu aproximativ 4 grade, apoi maximele termice vor crește din nou treptat, astfel încât, în ultimele zile ale lunii, va redeveni călduroasă.

Media minimelor termice va crește până la 17 grade în dimineața de sâmbătă, apoi nu se va mai modifica semnificativ.

Probabilitatea mai ridicată de averse va fi între începând de vineri, până luni, după cum au anunțat meteorologii.

Cum va fi vremea în weekend, în Oltenia

Vremea se va răci vineri și sâmbătă, cu 5...6 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 27 și 32 de grade.

Și în Oltenia, în acest weekend, de vineri până duminică, probabilitatea pentru ploi va fi mare.

Cum va fi vremea în weekend, la munte și la mare

Temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade.

Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi în această lună, la munte, dar mai ales de joi, până marți, 21 iulie.

La mare, pe litoralul românesc, vremea va fi frumoasă în acest weekend. Nu sunt așteptate ploi, cerul fiind predominant senin. Temperaturile resimțite vor urca și până la 30 de grade Celsius.

Alertă de la ANM! Se strică vremea, în România! Unde sunt așteptate ploi puternice, în următoarele patru săptămâni... România, lovită de ploi torențiale. Hidrologii au emis Cod portocaliu de inundații, până luni la prânz. Care sunt județe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x