Antena Căutare

Atenționare de maximă importanță! Este Cod Roșu de inundații în țară! Localitățile afectate, în următoarele ore

O atenționare de Cod roşu de inundaţii a fost emisă de hidrologi, marți dimineață, pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, pe râurile din bazinul hidrografic Şieu. Populaţia din şapte localităţi din zona respectivă a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert.

O atenționare de Cod roşu de inundaţii a fost emisă de hidrologi, marți dimineață, pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, pe râurile din bazinul hidrografic Şieu. Populaţia din şapte localităţi din zona respectivă a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert.

Atenționarea de Cod roșu de inundații în judeţul Bistriţa-Năsăud este valabilă până la ora 15.00, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Şieu, judeţul Bistriţa-Năsăud", arată INHGA.

Potrivit sursei citate, fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Budac.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bisitriţa-Năsăud au anunţat că a fost emisă o avertizare prin sistemul Ro Alert - Cod Roşu privind riscul de viituri majore, ameninţare directă si generalizată asupra siguranţei persoanelor, pentru populaţia din bazinul hidrografic Şieu - localităţile Monor, Şieuţ, Şieu, Mărişelu, Şieu Măgheruş, Şieu Odorhei, Şintereag.

România, sub informare meteorologică de vreme rea: cod galben de ceață... Potopul nu se oprește! Meteorologii anunță alte ploi torențiale și vijelii: Temperaturile rămân de vară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x