Antena Căutare

FOTO - Anomalie meteo în Romania! Din cer a căzut gheaţă albastră de 1 kg

Un fenomen meteo rar întâlnit în Romînia s-a petrecut în judeţul Iaşi. Au căzut din cer bucăţi uriaşe de gheaţă albastră.

FOTO - Anomalie meteo în  Romania! Din cer a căzut gheaţă albastră de 1 kg Galerie
Fenomen meteo rar întâlnit în România

Se crede faptul că gheața s-ar fi desprins de pe un avion aflat în coborâre și care a prins un strat de aer mai cald.

Un profesor al Universități „Al.I.Cuza” Iași a reuşit să recupereze un fragment din bucata misterioasă de gheță.

„S-a intimplat la Tirgu Frumos. La ora 14. Un zgomot puternic a zdruncinat solul iar acoperisul a fost strapuns. La nici 7 metri de acest om, un corp de peste 20 cm si greutate mare strapunge acoperisul ranforsat. S-a rupt in bucati la contactul cu solul afinat. Una din bucati v-o prezint alaturat. Am recuperat-o. De departe este una din cele mai mari bucati de gheata ce cade din atmosfera pe sol. De departe este una din ciudatenii atit marimea dar mai ales culoarea. Una din cele mai mari bucati de grindina cazuta pe Pamint, una s-a inregistrat in 2010 in SUA, avea 20 cm si 500 g.

FOTO - Anomalie meteo în  Romania! Din cer a căzut gheaţă albastră de 1 kg

Gheaţă

Fragmentul de gheata „albastra” recuperat are 400 g si 10 cm. La strapungere acoperisului, dimensiunea si greutatea erau cu mult mai mari. Proprietarul afirma ca pe acel interval de timp nu s-a auzit nici un avion. Nici un alt zgomot suspect care sa preceada socul caderii acestui corp de gheata. Teorii vor fi multe. Vom analiza cu mare atentie compozitia chimica. Bucata de gheata putea sa raneasca grav oamenii daca ii lovea direct. Bucata de gheata a fost mentinuta tot timpul la temperstura joasa si am transportat-o in siguranta la Iasi. Voi reveni cu date noi”, a scris profesorul pe Facebook, notează Cancan.

ANM informare meteorologică de ploi și ninsori până duminică. Când ninge în București... Avertizare meteo cu efect imediat: A fost emis Cod galben, joi seara! Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x