Antena Căutare

Frigul și ninsorile revin în forță! Prognoza meteo săptămâna 25-31 martie 2019

Frigul revine în forță! Prognoza meteo săptămâna 25-31 martie 2019. Următoarele zile marchează o răcire drastică a vremii. Temperaturile scad chiar și cu 10  grade Celsius, iar la munte vor apărea ninsorile.

Frigul și ninsorile revin în forță! Prognoza meteo săptămâna 25-31 martie 2019
Prognoza meteo saptamana 25 - 31 martie 2019

Frigul revine în forță! Prognoza meteo săptămâna 25-31 martie 2019. Următoarele zile marchează o răcire drastică a vremii. Temperaturile scad chiar și cu 10 grade Celsius, iar la munte vor apărea ninsorile.

Vremea în intervalul 25- 31 martie 2019 va fi destul de rece. Frigul revine pe fondul unui aer de origine polar-oceanică, pe partea anterioară a unui anticiclon situat în sud-vestul Europei. Doar luni temperaturie se mențin la valori de peste 20 de grade Celsius, în partea de sud a țării. Precipitațiile nu vor lipsi, ploile urmând să-și facă apariția în aproape toată țara, cu excepția Banatului, a vestului translivaniei și a vestului Olteniei. La munte va predomina frigul, iar ninsorile revin.

Cum va fi vremea în săptămâna 25 -31 martie 2019

Deși luni, temperaturile se mențin ridicate în aproape toate regiunile, de marți însă, vremea se va schimba total. Temperaturile scad cu 10 grade Celsius în țară, iar la munte va ninge. Stratul de zăpadă așezat va fi între 10-15 centimetri, mai ales în Carpații Meridionali. Izolat în vestul Munteniei și în estul Olteniei ploile vor fi ceva mai însemnate cantitativ și se vor acumula până la 10-15 mm de apa.

Vântul va suflа moderat în Moldova, Bărăgan și Dobrogea (cu unele intensificări temporare la tare în Bărăgan) și slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa în general între 9 și 14 grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 13-18 grade în Oltenia, 11-16 grade în Muntenia și Dobrogea și 8-12 grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în zonă Obcinelor Bucovinei.

Miercuri sunt semnalate ploi slabe local în Muntenia și Oltenia. Vântul va sufla tare în estul țării și slab până la moderat, cel mult moderat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor continua să scadă în toată țara și vor fi încadrate în general între 5 și 10 grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei.

Joi, temperaturile în București și la munte se vor situa între 12°C și 0 grade C, respectiv 7 și -5 grade Celsius. Vineri și în weekend, temperaturile mai scresc ușor cu câteva grade, însă vântul își va face simiță prezența. Temperaturile continuă să scadă de la 1 aprilie și sunt așteptate ninsori în zona de munte.

Prognoza meteo 25 - 31 martie. România sub avertizare meteo neobișnuită. Fenomene ciudate ar putea apărea... Alertă! Vin ploile în țară! Regiunile în care se vor rupe norii, în următoarele zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x