Antena Căutare

Furtuni, descărcări electrice și frig! Prognoza meteo 6-12 mai 2019

Meteo 6-12 mai 2019. Prognoza meteo în România, pe 7 zile, anunță o vreme caracterizată de furtuni, descărcări electrice și frig. Meteo București- temperaturile scad brusc cu 8 grade C, marți, iar la munte, cu 13 grade C. Prognoza meteo completă săptămâna 6-12 mai 2019.

Furtuni, descărcări electrice și frig! Prognoza meteo 6-12 mai 2019
meeti 6-12 mai 2019

Meteo 6-12 mai 2019. Prognoza meteo în România, pe 7 zile, anunță o vreme caracterizată de furtuni, descărcări electrice și frig. Meteo București- de marți, temperaturile scad brusc, cu 8 grade C, iar la munte - cu 13 grade C. Prognoza meteo completă săptămâna 6-12 mai 2019.

Meteo România - vremea pe 7 zile

Meteorologii de la vremea.ro anunță o săptămână cu zile închise și ploioase în majoritatea zonelor țării, ca urmare a influenței unei zone de presiune scăzută venită dinspre vestul continentului. Cantitățile de apă așteptate săptămâna aceasta sunt însemnate, în peste jumătate de țară, urmând să cadă mai mult de 20-25 mm. Local în Transilvania, nordul Munteniei și al Olteniei se vor acumula 30-40 de mm, iar pe spații restrânse din sudul Transilvaniei chiar și 50-70 de mm până marți seară. Temperaturile scad brusc peste media climatologică a perioadei, cel mai frig urmând să fie luni și marți, când și nebulozitatea se va afla la cote ridicate. În primele două zile din săptămână, în Moldova, maximele termice în unele zone nu vor depăși 12 grade Celsius, deci cu până la 8-10 grade mai jos decât normalul termic.

Prognoză de tornadă în București! Avertizare meteo de vreme rea în toată România

De asemnea, ANM (Agenția Națională de Meteorologie) a emis două informări de vreme rea, una specială pentru Municipiul București, alta pentru zonele de Sudul, Estul și Centrul țării, valabile până miercuri. În acest interval, vremea va fi instabilă,

Meteo. Vremea în România și în București, luni 6 mai 2019

Vremea se menține închisă în toată țara și sunt anunțate ploi pe spații extinse, cele mai multe fiind în Transilvania, nordul Olteniei și al Munteniei, unde izolat se vor strânge până la 30-50 de mm de apă. Pe alocuri se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla moderat în Moldova și în Dobrogea și slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 12 și 17 grade în Transilvania și Maramureș, 9-14 grade în Banat și Crișana, 14-19 grade în Oltenia, 19-24 de grade în Muntenia, Dobrogea și în jumătatea sudică a Moldovei și 14-19 grade în jumătatea nordică a Moldovei, cu valori chiar mai scăzute (11-13 grade Celsius) așteptate a se înregistra în zona Obcinelor Bucovinei.

La București, luni, se anunță o vreme ploiasă, cu averse și descărcări electrice, și valori termice încadrate între 21 și 9 grade C. Vântul va sufla cu putere, în rafale de 32 km/h, iar cantitățile de apă vor fi încadrate între 9, respectiv 7 L/m².

Meteo. Vremea în România și în București, marți 7 mai 2019

Ploile continuă să cadă pe spații relativ extinse în Transilvania, Maramureș, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, unde izolat se vor mai strânge până la 15-20 de mm. La munte se vor semnala și precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1800 de metri se va depune un strat consistent de zăpadă de până la 20 de centimetri. Temoeraturile scad brusc de marți, cu valori sub media climatologică. Vântul va accentua senzația de frig și va sufla moderat spre tare în Moldova și slab până la moderat, cel mult moderat în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor situa în general între 7 și 12 grade în Transilvania, Maramureș și Moldova, 11-16 grade în Banat și Crișana, 13-18 grade în Oltenia și 10-15 grade în Muntenia și Dobrogea.

La București, temperaturile se vor încadra între 13 și 7 grade C, iar vântul va sufla între 13 și 7 grade C.

Meteo. Vremea în România și în București, miercuri 8 mai 2019

Miercuri vremea se va mai ameliora ca aspect, iar cerul va deveni aproape senin în România. Averse slabe de ploaie vor mai cădea doar la munte. Datorită înseninării din cursul nopții de marți spre miercuri, în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și nordul Moldovei temperaturile minime vor coborî local sub pragul înghețului, pe alocuri urmând să ajungă chiar și până la -5 grade Celsius. Vântul va sufla moderat în Moldova, în estul Bărăganului și în Dobrogea și mai mult slab în celelalte zone ale țării. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 11 și 16 grade în Transilvania și Maramureș și 14-19 grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în Dealurile de Vest și în sudul Olteniei.

La București, temperaturule se vor încadra între 16 și 8 grade C, însă nu mai sunt anunțare ploi. De asemenea, vântul mai scade în intensitate.

Meteo. Vremea în România și în București, joi, 9 mai 2019

Vremea va deveni frumoasă în toată țara, cu un cer variabil spre mai mult senin, iar din punct de vedere termic, la nivel național, valorile vor ajunge la nivelul celor normale. După orele prânzului în schimb, un nou front atmosferic va afecta jumătatea vestică a țării prin ploi pe arii relativ extinse, ce izolat vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite răzleț și de fenomene electrice. Va mai ploua slab, local, vântul va sufla moderat în Banat și mai mult slab în celelalte regiuni. Maximele termice vor urca la prânz până spre 14-19 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 17-22 de grade Celsius în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate în zona Luncii Dunării.

La București, vremea de joi, temperaturile mai cresc cu trei grade C față de vremea anterioară. Astfel, valorile maxime și minime se vor încadra între 19 și 10 grade C. Ploile vor mai cădea pe timpul nopții.

Meteo. Vremea în România și în București, vienri și în weekend 10-12 mai 2019

Va fi un weekend ploios, pentru cei care credeau că vremea se va ameliora, veștile nu sunt foarte bune. La București Sunt anunțate ploi însemnate în toate cele trei zile, iar cantitățile de apă vor fi mari. Temperaturile se mențin ridicate însă, cu valori încadrate între 23 și 12 grade c.

La munte, temperaturile se vor menține între 16 și 9 grade C, dar, la fel, nu vom scăpa de ploi. Vremea se va schimba complet începând cu săptămâna următoare.

surse info: vremea.ro, vremea ido.

Vremea 7 mai 2019. Prognoza meteo - ploi masive. Cât scad temperaturile în România... Avertizare meteo: atenționare ANM de ninsori și vreme deosebit de rece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x