Antena Căutare

Furtunile vor lovi România din nou! Zonele afectate, în următoarele zile

România va fi lovită din nou de furtuni violente, vremea urmând să fie deosebit de instabilă, până pe 30 iunie. Sunt așteptate și ploi torențiale în unele zone.

România va fi lovită din nou de furtuni violente, vremea urmând să fie deosebit de instabilă, până pe 30 iunie. Sunt așteptate și ploi torențiale în unele zone.

Vremea în Banat. Instabilitate atmosferică

Temperaturile maxime vor avea medii de 28...29 de grade în Banat, fiind uşor mai ridicate faţă de normalul perioadei. Ulterior va urma un proces de încălzire, astfel încât, până în data de 22 iunie, media maximelor se estimează a se situa în jurul valorii de 31 de grade.

Media regională a minimelor, până în data de 27 iunie nu va avea variaţii semnificative şi se va situa în jurul a 18 grade, urmând ca temperatura aerului să scadă uşor după această dată, spre o medie regională de 16 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice se va menţine ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză.

Vremea în Crişana. Temperaturi mari

În intervalul 20-22 iunie, temperatura aerului va marca o creştere, de la o medie regională de 29 de grade, valoare ce se va înregistra în primele trei zile ale intervalului, până spre 31 de grade, astfel încât vremea va deveni din nou călduroasă. În cea de-a doua săptămână maximele diurne vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta şi se vor încadra între 29 şi 31 de grade, în medie regională.

Până pe 27 iunie, media temperaturile minime se va situa în jurul valorii de 17 grade, apoi va urma o scădere uşoară, spre medii de 15...16 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe tot parcursul intervalului de referinţă.

Vremea în Transilvania. Se va ajunge la 31 de grade Celsius

Temperatura aerului va scădea uşor, de la o medie regională de 30 de grade în prima zi a intervalului de prognoză, până spre 28 de grade, în data de 18 iunie. Ulterior acestei date şi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile termice nu vor fi semnificative, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 28 şi 31 de gade, iar cele mai ridicate valori se estimează a se înregistra în data de 26 iunie.

Media regională a temperaturilor minime, până în data de 26 iunie, nu va avea variaţii importante şi se va situa în jurul a 15 grade, apoi va scădea uşor, până spre 13...14 grade. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză.

Vremea în Maramureş. Temperaturile scad ușor

Temperatura aerului va marca o creştere, de la o medie regională a maximelor de 29 de grade în primele patru zile de prognoză, spre 30...31 de grade, în 21 şi 22 iunie. Ulterior, vremea se va răci uşor, astfel încât în data de 24 iunie se estimează ca media temperaturilor maxime la nivelul întregii regiuni să fie din nou de 29 de grade, apoi va urma o încălzire, spre valori termice diurne, în medie, de 30...31 de grade, în data de 26 iunie.

După această dată, temperatura aerului va scădea până spre o medie de 27 de grade, valoare ce urmează a se înregistra în data de 30 iunie.

Până în data de 27 iunie, media minimelor se va situa în jurul a 17 grade, iar după această dată va urma o uşoară răcire, până spre 15 grade, în ultima zi a intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice se va menţine ridicată pe aproape tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

Vremea în Moldova. Minime de 19 grade

Până pe 26 iunie, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade, astfel încât vremea va fi călduroasă, însă cu o uşoară răcire în data de 18 iunie, când maxima termică va fi, în medie, de 29 de grade.

Din 27 iunie, temperatura aerului va marca o scădere, spre valori termice diurne, în medie la nivelul întregii regiuni, de 28 de grade, ce se estimează a se înregistra în ultima zi a intervalului de prognoză. Mediile temperaturilor minime nu vor avea variaţii semnificative până în data de 26 iunie şi se vor situa în jurul valorii de 19 grade, apoi vor scădea uşor spre 16 grade.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a intervalului de referinţă.

Vremea pe litoral. Vor fi și 33 de grade Celsius

În perioada 17-19 iunie maximele termice vor fi, în medie regională, de 30...31 de grade, apoi temperatura aerului va creşte uşor până în jurul datei de 23 iunie, când se estimează a se înregistra maxime, în medie la nivelul întregii regiuni, de până la 33 de grade. După această dată va urma o tendinţă de scădere a valorile termice diurne şi se vor încadra între 29 şi 31 de grade, în medie regională.

Media temperaturile minime nu se va modifica semnificativ, iar până în data de 26 iunie se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Ulterior, regimul termic nocturn va marca o uşoară scădere, până la valori medii regionale de 19...20 de grade, la sfârşitul celor doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi în creştere, îndeosebi după data de 24 iunie.

Vremea în Muntenia. Regiunea, lovită de furtuni

Temperatura aerului va fi în scădere, de la o medie regională a maximelor de 33 de grade în prima zi a intervalului, la 30 de grade, în medie regională, în data de 18 iunie. După această dată, va urma o nouă creştere a temperaturii, până în 26 iunie, astfel încât maximele termice se estimează, în medie la nivelul întregii regiuni, a se încadra între 30 şi 33 de grade, vremea fiind mai caldă decât de normalul perioadei.

Din data de 27 iunie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni va urma o uşoară răcire, spre maxime de 31 de grade, în medie regională. Media temperaturile minime va fi de 18...19 grade şi nu va avea variaţii importante până în jurul datei de 27 iunie, apoi acesta va fi în scădere, spre 17 grade, valoare ce se estimează a se înregistra în ultima zi a intervalului de referinţă. Vor fi manifestări de instabilitate atmosfercă accentuată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales între 17 şi 19 iunie şi după data de 23 iunie.

Vremea în Oltenia

Temperatura aerului, în medie la nivelul întregii regiuni, va scădea uşor de la 31 de grade, în data de 17 iunie, până la 29 de grade, în zilele de 18 şi 19 iunie.

Ulterior, media valorilor termice diurne va avea o tendinţă de creştere şi vor fi uşoare variaţii de la o zi la alta, astfel încât până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, aceasta va fi cuprinsă între 30 şi 32 de grade, fiind mai ridicată comparativ cu normalul termic al perioadei.

Temperaturile minime vor varia uşor, iar media acestora, pe tot parcursul intervalului, va oscila între 16 şi 19 grade, cu cea mai coborâtă valoare în ultima zi de prognoză. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză.

Vremea la munte

Regimul termic diurn nu va avea variaţii semnificative, astfel încât media temperaturilor maxime, pe tot parcursul celor două săptămâni, se va situa între 18 şi 21 de grade. Media minimelor nocturne va avea o evoluţie asemănătoare şi se va încadra între 10 şi 13 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala manifestări specifice instabilităţii atmosferice.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, potrivit adevarul.ro. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Vremea în București. Prognoza meteo pe 7 zile: Ploi și grindină... Alertă meteo România - cod galben furtuni și grindină azi și mâine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x