Live acumObservator 06
Prime Time 20:00iUmor - FINALA

Se întorc viiturile! Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundații, pentru următoarele ore. Vezi zonele afectate

Pericol de inundații! Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis marţi dimineaţa o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la ora 15:00. 

Pericol de inundații! Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis marţi dimineaţa o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la ora 15:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice:

  • Timiş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Caransebeş - amonte S.H. Lugoj ,
  • Pogăniş - bazin mijlociu şi superior, judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

În București, vremea se va menţine călduroasă pe tot parcursul zilei, iar disconfortul termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 30 - 31 de grade.

Începând cu orele amiezii vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuate, care se vor manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi posibile căderi de grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza aceste mesaje prin avertizări de vreme severă imediată.