Antena Căutare

Iarna anului 2019 va fi deosebit de grea! Iată când vor începe ninsorile!

Iarna anului 2019 nu va fi deloc ușoară, conform estimărilor făcute de meteorologi, care anunță fenomene intense în perioada următoare, în special în luna ianuarie. 

Iarna anului 2019 nu va fi deloc ușoară, conform estimărilor făcute de meteorologi, care anunță fenomene intense în perioada următoare, în special în luna ianuarie.

Conform directorului executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, iarna a început, din punct de vedere calendaristic, sâmbătă, pe decembrie, însă abia la jumătătatea lunii ianuarie se vor înregistra ninsori puternice.

”Se vorbeşte, în lumea climatologilor, despre posibilitatea ca şi această iarnă să fie mai grea, cu fenomene cele mai intense în a doua parte a ei, de la jumătatea lui ianuarie. S-a întâmplat acest lucru şi iernile trecute’.

”La nivelul celor 3 luni se discută despre posibilitate ca fenomene mai severe să apară în a doua parte a iernii, iar pe ansamblul ei, cel puţin în Europa Centrală şi de Est, să fie uşor mai caldă decât ar fi firesc. E un semnal care trebuie luat cu foarte mare reţinere pentru că această circulaţie la scară mare induce o incertitudine destul de mare în estimările de durată lungă”, a adăugat directorul ANM.

”Chiar dacă ne gândim cu o strângere de inimă la episoadele de ger, ninsori abundente, ele sunt fireşti la noi în ţară. Aceasta e iarna şi ar fi bine ca aceste episoade să apară în lunile de iarnă. Cu cât ne bucurăm că iarna începe mai târziu, cu atât există posibilitatea ca ea să se prelungească în primăvară pentru că natura îşi caută echilibrul”, a explicat Georgescu la un post TV, potrivit Antena3.ro.

O nouă avertizare de vreme extremă! ANM a prelungit codul GALBEN. Un nou fenomen meteo amenință două județe din România... Prognoza meteo 3 - 16 decembrie. Vremea se schimbă radical! Află când vin ninsorile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x