Antena Căutare

Iarna face ravagii în Europa! Meteorologii au emis cod roșu de ninsori. Peste 8 oameni au murit și mai mulți sunt dați dispăruți

Mai mulţi români au fost prinşi în blocajele provocate de zăpadă în Austria. Vremea rea a pus stăpânire pe întreaga Europă. Numărul oamenilor ucişi de avalanşe în Alpi creşte pe zi ce trece.

Europa este înghețată! Temperaturile de pâna la - 23 de grade au făcut zeci de victime, iar meteorologii au emis cod roșu de ninsori! Numărul oamenilor ucişi de avalanşe în Alpi au ajuns la 8, iar printre sutele de turişti afectaţi de blocajele provocate de zăpadă în Austria s-au aflat mai mulţi români

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe a emis atenţionări de călătorie atât pentru această ţară, cât şi pentru Grecia şi Olanda. În Polonia, din cauza gheţii, 18 maşini au fost implicate într-un carambol pe autostradă, în timp ce în sudul Germaniei, ninsorile abundente au dat peste cap traficul rutier şi feroviar.
Avalanşele produse în Alpii Austrieci au omorât până acum cel puţin 8 oameni, iar alţi doi sunt căutaţi de salvatori. Peste un metru şi jumătate de zăpadă s-a depus în zonele înalte, dar pe anumite porţiuni, stratul ajunge chiar şi la patru metri. Şi ar mai putea să crească, avertizează meteorologii, care au emis cod roşu de ninsori. Sute de oameni au rămas blocaţi aici din cauza nămeţilor.

Printre ei şi mai mulţi români, care au fost surprinşi de vremea rea într-o tabără. Organizatorul dă însă asigurări că acum sunt în afara oricărui pericol. Deşi au utilaje ultraperformante, din cauza ninsorilor abundente, autorităţile din Austria au închis mai multe drumuri.

Reporterul Observatorului ne spune că ,,Ninge non- stop de peste patru zile în această zonă a Austriei, zona Shladming, eu mă aflu pe muntele Planai la 1.350 m altitudine."
Un jurnalist declară că ,,au fost cozi kilometrice. Zăpada a acoperit tot absolut. A fost şi zăpadă, a bătut şi vântul foarte tare. A acoperit autostrăzile, a acoperit străzile, nu mai spun de drumurile mici care duceau către pârtiile de ski."

În România, Ministerul Afacerilor Externe a emis atenţionări de călătorie pentru zilele următoare atât pentru Austria, dar şi pentru Olanda şi Grecia.

În această ţară, meteorologii anunţă ninsori, furtuni şi rafale puternice de vânt. Mai multe drumuri au fost închise în zona Atenei, iar temperaturile au ajuns până la -23 de grade.

În Olanda, 160 de zboruri au fost anulate din cauza unei furtuni şi se anunţă în continuare vânt puternic.

În Polonia, drumul alunecos şi condiţiile de vizibilitate reduse au produs un carambol uriaş, cu 18 maşini. În mod miraculos, toţi cei implicaţi au scăpat cu viaţă.
De partea cealaltă a graniţei, în Slovacia, case din zonele pitoreşti de deal au fost înghiţite aproape în totalitate de zăpadă.

Ninsorile au afectat şi capitala Bratislava, unde, pe bulevardele principale, traficul s-a blocat.

Probleme sunt şi în Italia şi sudul Germaniei. Aici, zăpada i-a bucurat însă pe copii, care au profitat de închiderea şcolilor şi au luat pârtiile cu asalt.

Începe în această seară! ANM a emis informare meteo de ninsori, viscol şi polei în toată ţara, inclusv Capitala... Informare meteo de vreme rea în Romania! ANM anunță ninsori și viscol până vineri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x