Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Iarnă în Europa! Ninsori abundente în Spania și Franța. Cum va fi vremea în România

Iarnă în Europa. A nins mult în Spania și Franța, în timp ce vremea în România se va mai încălzi

Iarnă în Europa. Cum va fi vremea în România

Iarna a venit în vestul Europei și au început ninsorile în Spania și Franța. Situația e una dramatică deoarece vremea a lăsat 200 de case fără curent electric în Franța, iaar traficul feroviar a fost încurcat de copacii căzuți sub greutatea zăpezii.

Iarna este în plină exitindere, astfel că Ministerul de Externe îi atenţionează pe românii care călătoresc în Portugalia şi Croaţia că este cod roşu de furtuni de-a lungul zonelor de coastă.

Iarna a pus probleme și în Spania unde circulația a fost întreruptă pe mai multe drumuri din nordul şi centrul ţării. În nordul peninsulei iberice este cod roșu. Acolo meteorologii anunţă 40 de centrimetri de zăpadă, rafale de 100 de km/h şi valuri de 10 metri.

În Anglia se preconizează cea mai grea iarnă din ultimii cinzeci de ani.

Cum va fi vremea în România

În România, vremea va deveni tot mai plăcută și se va încălzi ușor. Temperaturile depășesc în acest weekend 20 de grade C. Dimineața și noaptea, va fi ceață și burniță, în regiunile sudice şi în cele estice, în timp ce în restul ţării.

Vântul va sufla cu putere în Banat și pe crestele Carpaților Meridionali, dar nu sunt așteptate condiții de ploaie.

În Capitală, cerul va fi variabil, iar temperaturile vor fi anormal de ridicate si vor ajunge la 18...19 grade Celsius. Vântul va sufla slab şi moderat, iar presiunea atmosferică va creşte.

Citește și:

Recomandari